ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Singer Pur Çeşme Kalesi'nde

Singer Pur Çeşme Kalesi'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Singer Pur Çeşme Kalesi'nde

36. Uluslararası İzmir Festivali’nin en ilginç konserlerinden biri 20 Haziran 2023 Salı akşamı 21.00’de Çeşme Kalesi’nde gerçekleşecek. İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile yapılacak konserde tanınmış vokal topluluğu Singer Pur, “Fields of Gold- Sting ile Vokal Müziğin İçinden” adlı programlarını sunacak.

Akapella şarkı söylemeyi hayatlarının odak noktası haline getirme arzusu Singer Pur'un kurucu üyelerinin okul günlerinden beri ortak hayaliydi: ünlü Regensburger Domspatzen katedralinin erkek korosunun beş eski üyesi korodan ayrıldıktan kısa bir süre sonra bu hayali gerçekleştirdi ve grubu kurdu. Hayırlı bir aşk macerası sonucu aralarına bir sopranonun katılımıyla altılı tamamlandı. Kısa bir süre sonra, sıra dışı bir ses kombinasyonuna (bir soprano, üç tenor, bir bariton ve bir bas) sahip bu altılı, peş peşe önemli ödüller kazandı, konserleri, radyo ve TV programları ve kayıtlarıyla haklı bir üne kavuştu.
    
"Sting" adıyla ünlenen şarkıcı, besteci, şair ve gitarist Gordon Sumner, son 30 yılın en seçkin müzik figürlerinden biridir. Dünya çapında, tüm nesiller boyunca, en çok müzisyenler arasında, özellikle de en farklı geçmişlere sahip müzisyenler arasında bulunan Sting’in 60. Doğum yılında, uluslararası düzeyde başarılı vokal altılısı Singer Pur,  zekice, şiirsel dokunaklı sözleriyle bu şarkıların büyüsüne kapıldı ve 14 başlıktan oluşan bir CD yayınladı. Singer Pur, konser programında Sting'in şarkılarını tematik olarak ilişkili, ancak vokal müziğin genelinde stilistik olarak en çeşitli parçalarla birleştiriyor. Çünkü Sting'in eserleri o kadar çok yönlü ve imge açısından zengin ki, diğer eserlerle çok sayıda çağrışım yapıyor. 
    
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çeşme Kalesi’nde yapılacak konser için ücretsiz ulaşım desteği verecek. Belediye otobüsleri konser günü saat 18.00 ve 18.30 arasında DEÜ. Sabancı Kültür Merkezi’nin Mithatpaşa Caddesi tarafındaki kapısı önünden doldukça hareket edecek. Konserin biletleri Biletix ve AASSM’de ana gişeden alınabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Babalar Günü hediyesi: Bol bol gol...
Sonraki Haber Karşıyakalı miniklerin ilk mezuniyet sevinci

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?