ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KODA, Çanakkale Şehitleri'ni andı

KODA, Çanakkale Şehitleri'ni andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KODA, Çanakkale Şehitleri'ni andı

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma konseri düzenledi. Romanya'nın ünlü çellisti Anton Niculesco'nun solist olduğu gecede Karşıyaka Oda Orkestrasını Şef Hakan Şensoy yönetti.

Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyaka İlçesi'ni bir Kültür Sanat Merkezi'ne dönüştürme projesinin ilk adımı olarak 2014 yılında kurduğu Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü'ne özel bir konser düzenledi. Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma gecesinde Romanya'nın ünlü çellisti Anton Niculesco'nun eşsiz eserlerinin yanı sıra Şef Hakan Şensoy yönetimindeki KODA, Azeri bir eser olan "Ayrılık" türküsünü şehitlerin anısına seslendirdi.

Çanakkale Zaferi'ninin bir savaştan çok bir ülkenin birlik beraberlik içerisinde top yekün mücadelesini anlatan bir kurtuluş destanı olduğunu dile getiren Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Teyfik Rodos, zaferin 104. yılında tüm şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Rodos ayrıca, 25 mart akşamı Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde Opera arya ve düetlerinden oluşan "Bir Mozart Akşamı" konserine tüm sanatseverleri beklediklerini sözlerine ekledi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Marei haftanın MVP'si seçildi
Sonraki Haber Soyer: İşime bisikletle gideceğim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?