ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'da Dünya Şiir Günü kutlama etkinliği

Karşıyaka'da Dünya Şiir Günü kutlama etkinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Dünya Şiir Günü kutlama etkinliği

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde 23 Mart 2019, cumartesi günü saat 14.00'te Dünya Şiir Günü kutlama etkinliği düzenliyor.

Etkinliğin tema'sı olarak "Şiir emperyalizme karşı" olarak belirlenmiş. Aynı konu bağlamında 18 Mart 2019 tarihinde açılan ressam-eleştirmen Cevdet Yüceer ile Metin Cansız'ın resim; Tülay Aşkın ile Ahmet Tuncay Karaçolu'nun fotoğraf sergileri 25 Mart 2019 tarihine kadar izleyicilere açık olacak.

Etkinliğin birinci bölümünde ilkokul öğrencilerinden Alya Özen, Nisanur Gürses ve  Vahdettin Yılmaz'ın hazırladığı çocuk şiir korosu Veysel Çolak'ın "Yara İçinde Yara", Gonca Özmen'in "Ardından", Şükrü Erbaş'ın "Aynı Yürek Lekesi" adlı şiirleri seslendirecek. İkinci bölümde ressam-eleştirmen Cevdet Yüceer'i ve müzisyen Onursal içeriği emperyalizme karşı olan şiirler seslendirecekler.

Etkinlik editörü Aslıhan Tüylüoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Bugün Dünyada çok kötülük var. Afrika'da binlerce çocuk açlıktan ölüyor. Başta Amerika olmak üzere emperyalist devletler durmadan savaş çıkartıyor. Milyonlarca insanın, kadının, çocuğun, gencin, ihtiyarın ölmesine neden oluyor. Ülkeleri sonuna kadar sömürüyor, işkâl ediyor.  Dünya bir cehenneme dönmüş durumda. Yoksulluk çoğalıyor. Eşitlik yok. Adalet yok. Özgürlük yok. İnsan onuru çiğneniyor. Başta şiir olmak üzere, bütün sanatlar bu çirkinliklere karşıdır. Bu nedenle şiir, insanın onurudur. Umuttur. Hepinizin bir şiiri var. Şiirlerle düşünür, şiirle âşık olursunuz. Aslında şiir, sizsiniz! Hepiniz duyguları, şarkıları, türküleri var. Şiir, çocuğunu sevmektir. Şiir, hayatı ve insanı anlamaktır. Şiir, bizi kardeş yapar. Hayata sahip çıkmak için şiirde buluşalım."

Her ay bir şiir etkinliği düzenleyen Karşıyaka belediyesi Şiir Atölyesi 20 Nisan 2019'da Sincan İstasyonu Dergisine 100 sayıdır emek veren Şair Abdülkadir Budak’ın konuk olduğu "Şair, Şiir, Dergicilik" ve 27 Nisan 2019'da ise "Orhan Veli 105 yaşında- Türk Şiirinde Devrim" adlı etkinlikleri düzenleyecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'ne yeni başkan yardımcısı
Sonraki Haber 3. Karşıyaka Tiyatro Günleri başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?