ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KARŞIYAKA OERA OCAK AYINDA DOPDOLU

KARŞIYAKA OERA OCAK AYINDA DOPDOLU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA OERA OCAK AYINDA DOPDOLU

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi yeni yılın ilk ayında yine müzikseverlere unutulmaz akşamlar yaşatacak.

 Ekim-Aralık döneminde 27 etkinlik ile 10 bin 579 sanatseveri ağırlayan Karşıyaka Opera, yılsonuna kadar 50 bin seyirci hedefiyle yeni yılı karşılıyor. 

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, sezonun ikinci yarısına 4 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 20.00’de Olten Yaylı Quartet ile başlıyor. İzmirli sanatsever bir aile tarafından kurulan ve dört İzmirli genç sanatçının (kemanlarda Zeynep Simge Acunaz, Gülce Karagözcük, viyolada Ercan Atasoy, çelloda Beste Başçı) yer aldığı Quartet, “Karşıyaka’ya Sevgiler” başlığıyla Beethoven ve Dvorak’ın dörtlüklerini yorumlayacak.

Beethoven’ın Tüm Keman-Piyano Sonatları Dizisi’nin ikincisi 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 20.00’de. Çalışmalarını Almanya’dan sürdüren sanatçımız Atilla Aldemir ve Japon piyanist Etsuko Miyakoda, “Karşıyaka’da Beethoven Sezonu” başlığıyla bu önemli bestecinin sonatlarını yorumlayacak. Konserlerinde bir sürpriz de yapan ikili, ünlü Rus besteci Rahmaninov’un Romans ve Macar Danslarını da seslendirecek. 

Günümüz klasik müziğinin köklerini oluşturan ve her dönemde gerek bestecilere gerek müzik bilimcilerine yol gösteren Karşıyaka Barok Günleri’nin ikincisi 13 Ocak’ta başlıyor. Geçtiğimiz sezon büyük ilgi ile izlenen ve yalnızca ülke çapında değil, Avrupa basınında da yer bulan ve övgüyle söz edilen 2. Karşıyaka Barok Günleri’nde bu sezon üç etkinlik var. 13 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de açılış konseriyle başlayacak olan bu sanat günlerinin ilk konserinde, dünyanın en iyi barok sopranolarından biri olan Emma Kirkby sahne alacak. Bu önemli sesin yanı sıra Londra Barok Grubu’nun kurucusu kemancı Ingrid Seifert’de, ülkemizin Barok müzik yapan tek topluluğu olan İzmir Barok’a katılacak.

2. Karşıyaka Barok Günleri’nin ikinci konserinde Macaristan’dan konuk bir grup var. Budapeşte Contraston Barok Müzik Topluluğu 16 Ocak 2014 Perşembe günü saat 20.00’de Karşıyakalı sanatseverlere “Barok Çeşitlemeler” başlığıyla farklı bir gece yaşatacak. Kontralto Judit Rajk’a, barok kemanda Gabor Csonka, barok viyolada Gyula Mohacsi ve baş klarinette Horia Dumitrache eşlik edecek. Çok özel bir ses olan kontralto Rajk; Bach, Vivaldi, Caldara ve Handel’den opera aryaları seslendirecek.

20 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de Soprano Dorothee Mields, lute ve klasik gitar ustası Diego Leveric, viola da gambada Bülent Oral, ülkemizin yetiştirdiği önemli barok flütçülerinden Nihan Atalay ve çembaloda Erica Fossi’den oluşan Barok Teller Grubu, “Barok Müzikten Örnekler” başlığıyla yine özel bir konsere imza atacaklar. 

25 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 20.00’de Fransa ve İtalya’dan iki sanatçı sahne alacak. Paris Konservatuvarı mezunu olan ve çeşitli yarışmalarda ödüller kazanan, verdiği konserler ve seslendirdiği operalarla Avrupa’nın gündeminde olan soprano Nathalie Manfrino; İzmir doğumlu olup, İtalya Venedik Konservatuarı’nda okuyan ve şan eğitimini bu ülkede tamamlayan, aynı zamanda Pavarotti ile de çalışan tenor Deniz Leone ikilisi seçkin bir şan programı hazırladı. Sürprizlerle dolu parçalarını Karşıyakalılar için seslendirecek olan sanatçılara piyanoda DEÜ. Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden piyanist Demet Eytemiz eşlik edecek.

Müzik insanı Mehmet Mestçi’nin girişimiyle kurulan ve ülkemizin önde gelen üç sanatçısından klarinette Nusret İspir, çelloda Kerem Aykal ve piyanoda Yunus Tuncalı’dan oluşan Trio Gesualdo, 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de sımsıcak müzikleriyle ziyafet çekecek.

Dünya Prömiyeri geçtiğimiz sezon Karşıyaka’da gerçekleştirilen Fazıl Say’ın müzikleriyle oluşturulan Venüs ve Adonis adlı modern bale, genel istek üzerine yeniden sahnemizde. Koreografisini Seda Ayvazoğlu’nun yaptığı, eşsiz güzellikteki sahnelerin yer aldığı balede, İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçıları ile Karşıyaka Modern Dans Laboratuvarı üyeleri yer alıyor. 31 Ocak Cuma ve 01 Şubat 2014 Cumartesi günleri saat 20.00’de tekrar sahnelenecek olan bu yapıtta, sanatseverler, ışık oyunlarıyla yaratılan muhteşem tablolarla, Fazıl Say’ın müziklerini dinleme olanağı bulacaklar.

Davetiyeler, etkinliğe on gün kala Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ile Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden alınabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKALILAR YENİ YILI MEYADLARDA KARŞILADI
Sonraki Haber IPHONE VE IPADLERE YENİ GÖREV

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?