ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu açtı

Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu açtı

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası olma özelliği taşıyan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), coşku dolu bir konserle yeni sezonun açılışını yaptı. Anadolu Nefesli Beşlisi solistliğinde gerçekleşen konserde unutulmaz bir müzik ziyafeti sunan genç ve başarılı sanatçılar, ayakta alkışlandı.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi sahnesinde her yıl binlerce müzikseverler ile buluşan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), yeni sezonu da muhteşem bir konserle açtı. Geleneksel müziğin ezgilerini batı enstrümanlarıyla buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi solistliğindeki konser, Karşıyakalılardan yoğun ilgi gördü. Yaz aylarında verilen aranın ardından yeniden orkestra ile buluşmanın mutluluğunu yaşayan izleyiciler, sanatçıları ayakta alkışladı. KODA, birbirinden değerli orkestra şefleri, solistleri ve oda müziği konserleriyle ayda iki kez Hikmet Şimşek sahnesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek konserlerle sanatseverlerin karşısında olmaya devam edecek.

Karşıyakalı müzikseverler ile birlikte konseri büyük bir coşkuyla takip eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’nın müzikseverlerini KODA’nın yanında görmek büyük mutluluk. Bugün sezonun açılış konserindeyiz. Çok değerli genç müzisyenlerimiz var. İnanın sizlerin burada yarattığı tablo çok değerli ve asil bir tablo. KODA’nın ilk kuruluş gününden beri yazmış olduğu hikâye Karşıyaka’mız için gururdur. Burada gördüğünüz müzisyen arkadaşlarımızın hepsine minnet doluyuz. Bu sezonun da çok güzel konserlerle geçeceğini biliyorum. Dilerim ağzımızın tadını her zaman koruruz, bu geceki güzelliği her zaman tadarız. Buradaki uyumu fark etmenizi isterim. Bu birbirlerine duydukları saygı ve sevgiden kaynaklanıyor. Lütfen bu kadar güzel çalmaya ve bu kadar güzel eserleri bizlere dinletmeye devam edin” diye konuştu.

Baş kemancı Deniz Toygür Conus ise Dr. Cemil Tugay’a sunduğu imkanlar nedeniyle teşekkür ederek, “Dünyanın her yerinde konserlere gitmiş ve sanatsever bir başkan olarak Dr. Cemil Tugay, bizi göreve geldiği ilk günden beri öyle bir kucakladı ki derin bir nefes aldık. 5 yıldır da bunun lüksünü yaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mevlid-İ Nebi Haftası Karşıyaka’da kutlanıyor
Sonraki Haber DEÜ Gümüldür fayını inceliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?