ANA SAYFA > GÜNDEM > Mevlid-İ Nebi Haftası Karşıyaka’da kutlanıyor

Mevlid-İ Nebi Haftası Karşıyaka’da kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mevlid-İ Nebi Haftası Karşıyaka’da kutlanıyor

Mevlid-i Nebi Haftası Karşıyaka Müftülüğü ’nün düzenlediği bir dizi program ile kutlanıyor.

Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İmam Ahmet Yüksel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Tuna Derneği Başkanı Süleyman Özsakkalı ve Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler birer konuşma yaptı. 

“Müslüman elinden ve dilinden insanlara zarar gelmeyendir"
Müftü Gürler konuşmasında Hz. Muhammed’in (s.a.v) bir ve tek olan Yüce Allah'a iman edip sadece Allah'a kulluk etmeyi belirterek şunları söyledi. “Yüce Allah, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed’i son Peygamber olarak göndermiş, Kur'an-ı Kerim de onun ahlakını överek onu yaşanabilir en güzel model olarak takdim etmiştir. Sevgili Peygamberimiz, bir ve tek olan Yüce Allah'a iman edip sadece Allah'a kulluk etmeyi, yaratılanı Yaratandan dolayı sevmeyi ve hoş görmeyi, insan haklarına uymayı, doğruluk ve dürüstlüğü, emaneti korumayı, kul ve kamu hakkını ihlâl etmemeyi, adaletli olmayı, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi kırmamayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Peygamberimiz, “Müslüman elinden ve dilinden insanlara zarar gelmeyendir" buyurmuştur. “Allah’a inandım de sonra da dosdoğru ol" buyurmuştur. Mevlid-i Nebi Haftasının Hz. Peygamberin yol gösterici öğütlerini doğru anlayıp davranış bilinci haline getirebilmemiz yolundaki azminizi artırmasını dilerken programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle şükran ve minnetle anıyorum"

Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde Karşıyaka Müftülüğü ile Tuna Kültür ve Sanat Derneği iş birliği ile düzenlenen etkinlikte Şef Çiğdem Sabuncuoğlu yönetimindeki koro tasavvuf müziği ve şiir dinletisi ile devam etti.

Etkinliğin sonunda Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir tarafından Şef Çiğdem Sabuncuoğlu’na bir demet çiçek verilirken, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi savcısı Ömer Faruk Yurdagül tarafından da bir plaket verildi.
Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi savcısı Ömer Faruk Yurdagül, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka’nın sevilen İş Adamlarından Osman Avcı, Muhtarlar, STK başkan ve temsilcileri, cami ve Kur’an kursu öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ovacık Festivalle renklendi
Sonraki Haber Karşıyaka Oda Orkestrası yeni sezonu açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?