ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Habip Aydoğdu İzmirli sanatseverlerle buluştu

Habip Aydoğdu İzmirli sanatseverlerle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Habip Aydoğdu İzmirli sanatseverlerle buluştu

Ressam Habip Aydoğdu, 76. kişisel sergisini son dönem resimlerinden oluşan bir seçkiyle İzmir, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

’’76/76..., sanatçı Habip Aydoğdu’nun 1976 yılında Ankara’da gerçekleşen ilk kişisel sergisinden bu yana açtığı 76. kişisel sergisi. Bu güzel tesadüf, Habip Aydoğdu’yu geçen zaman ve yıllarla yüzleştirirken, İzmirli sanatseverlere de bu sürece tanıklık etme fırsatı veriyor. 

Ressam Aydoğdu’nun “76/76 isimli sergisinin açılışına İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatsever ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, sanatçı Habip Aydoğdu ile birlikte sergiyi gezdi.

İlk sergisinden eserlerinin de yer aldığı ’’76/76… sergisinde Habip Aydoğdu; soyut form, çizgi ve dokularla somut çağrışımları aynı potada eriten; kırmızı, siyah ve beyaz ağırlıklı renklerin uygun ton ve nüanslarını kullanarak oluşturduğu 56 eseriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. 

Usta Sanatçı Habip Aydoğdu, sergi açılışını takip eden gün Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde genç sanatçılarla bir de söyleşi yaptı. Söyleşide sanat hayatının geçmişine değinen Habip Aydoğdu, Ankara’da TRT Haber Merkezi’nde grafiker olarak çalıştığı yılları anlattığı konuşmasında Türkiye’de sanatın ve özellikle görsel sanatların yerine değindi. Sergisinin isminin çıkış noktasından bahseden Aydoğdu “Bu sergi, benim 1976 yılındaki ilk sergimden bu yana 76. kişisel sergim, bu yüzden böyle bir isim vermek istedim” dedi. Öğrenciliğinden bu yana defterler tuttuğunu belirten sanatçı, defterlerinin kendisi için önemini şöyle dile getirdi: “Benim için bir antrenman, bir terapi gibiydi çizmek, resim yapmak. Yaşadıklarımı, olaylara bakış açılarımı otobüste, okulda, evde, yolda her ortamda defterlerime aktardım. Çoğunluğu resimli günlük notlardır. Onlar benim en büyük hazinemdir”.
Sergi 6 Nisan 2019 tarihine kadar Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pet şişeyi getir, bez çantayı götür
Sonraki Haber CHP Karşıyaka Belediyesi Meclis Adaylarını açıkladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?