ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Gâvur Mahallesi sergisi 7 Mayıs’a uzatıldı

Gâvur Mahallesi sergisi 7 Mayıs’a uzatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gâvur Mahallesi sergisi 7 Mayıs’a uzatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3 Kasım’da açılan ve ziyaretçi rekoru kıran Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisi yoğun ilgi sebebiyle 7 Mayıs’a uzatıldı. Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki sergiyi bugüne kadar 1.5 milyon kişi gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültüpark Atlas Pavyonu’nda açılan sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisi devam ediyor. Geçen yıl 3 Kasım’da açılan ve 5 Mart’ta sona ereceği duyurulan sergiyi  bugüne dek 1.5 milyon kişi ziyaret etti.  Sergi yoğun ilgi dolayısıyla 7 Mayıs’a kadar uzatıldı. Serginin hafta sonları günlük ziyaretçi sayısı 15 binin üzerinde.
 
Sergi kültürel çeşitliliği vurguluyor
Küratörlüğünü Şener Özmen'in üstlendiği sergi Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açıldı. Göç kültürünü odağına alan ve mübadelenin altında yatan düşünceden hareketle nesneler, ortamlar ve ziyaretçiler arasında farklı karşılaşma biçimlerini teşvik eden sergi, bellek çalışmalarında başka bir tarihsel farkındalık yolunda önemli bir adım oluşturuyor.

Hafıza ve hatırlamayı bir araştırma yöntemi olarak kullanan Güneştekin, sergiye bir hafıza çalışması, alternatif bir tarih yazım alanı olarak bakıyor. Kapsayıcı bir bakışla karşılaşma ve yüzleşmeleri birleştirici temaya dönüştürüyor, mübadelenin başkalığın düzenlenmesi üzerindeki etkilerine bakıyor ve mübadele sonrasında gerçekleşen tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların toplumları küçümseyen yönlerini tartışıyor. Toplumsal ve bireysel travmalara neden olan konuları inceleme sorumluluğunu üstlenen sanatçı, incelikli bir yaklaşım izliyor ve ürettiği işlerle pozitif bir alanın açılmasına katkı sağlamaya çalışıyor.
 
Rehberli turlar da var
Sergi için her gün rehber eşliğinde anlatımlı turlar düzenleniyor. Haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen sergiye grup olarak gelmek ve anlatımlı tura katılmak isteyenler 293 17 26 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof. Dr. Görür: İzmir'de 7.0 üzerindeki deprem tahmin ediyorum ki ender olabilir
Sonraki Haber Afet gönüllülerine ulaşım desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?