ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Behçet Aysan Karşıyaka'da anılacak

Behçet Aysan Karşıyaka'da anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Behçet Aysan Karşıyaka'da anılacak

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde 23 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te, Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nde katledilen şair Behçet Aysan’ı anma, o tarihsel kıyımı anlama etkinliği düzenliyor.

Etkinlik editörü Veysel Çolak yaptığı açıklamada "Türkiye'deki antidemokratik uygulamaların,  toplumsal kıyımların, yakılan, kurşuna dizilen özgürlüklerin, biriken / dinmeyen acıların..." sorgulanacağını belirtti.

Sunumunu şair Aslıhan Tüylüoğlu'un yapacağı etkinlikte şair Sedat Gülmez, Erkan Karakiraz ve Veysel Çolak; Behçet Aysan'ın sanatına, işlediği konulara, oluşturduğu temalara, onun insan sevgisine, ideolojisine ilişkin konuşmalar yapacaklar. Şiir atölyesi katılımcıları; Neslihan Perşembe, Canan Gürtunca Sanlı, Suzan Erol, Serpil Susamcıoğlu, Nesrin Z. İnankul, Ecem Canıdar, Moris Karmona, Ülkü Kahraman, Nilüfer Aydemir Tek, Behzat Aliamcaoğlu, Ali Ekber Güneş, Zübeyde Fırat, Fatma Aras da şairin şiirlerinden örnekler sunacak. Slaytla Behçet Aysan'ın yaşamı anlatılacak.

Karşıyaka Belediyesi 23 Mart 2019 tarihinde gerçekleştireceği Dünya Şiir Günü kutlaması etkinliğinin temasını "Şiir emperyalizme Karşı" olarak belirledi.

Behçet Aysan (1942- 2 Temmuz 1993)
1960'lı yılların başından beri şiirle uğraşan, babası da şiirler yazan, bir yandan da askeri öğrenci olarak tıp eğitimini sürdüren toplumsal bir özne. 1968 gençlik hareketlerinin heyecanına kapılmış, 1971'de tutuklanmış; yarım kalan tıp eğitimini ancak 1984'te tamamlayabilmiştir. Hareketli günlerde başladığı şiire 1974'ten sonra iyice sarılmış Karşı Gece (1983), Sesler ve Küller (1984), Eylül (1988), Deniz Feneri (1987) adli kitaplarını yayımlamıştır.  Katledilişinden sonra bütün şiirleri Düello (1993) adıyla kitaplaştırıldı. Üç Kardeştiler (1995)  adlı bir de radyo oyunu vardır. Sivas, dumanı tüten bir şehir olarak yer aldı onun şiirlerinde. Toplumcu bir şairdir Behçet Aysan. Hem bir hekim, hem bir şair olarak insanların mutluluğu için çalıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DP Karşıyaka Adayı Mevlüt Gür...
Sonraki Haber Erol Gönüldaş Karşıyaka Sanat Derneği’nde…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?