ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 36. Uluslararası İzmir Festivali dünya prömiyeri ile sona eriyor

36. Uluslararası İzmir Festivali dünya prömiyeri ile sona eriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
36. Uluslararası İzmir Festivali dünya prömiyeri ile sona eriyor

36. Uluslararası İzmir Festivali, 11 Temmuz 2023 Salı akşamı AASSM'de yapılacak "Makam Müziğinde Çeşitlemeler" Dünya prömiyeri ile sona erecek. "Duo Alaturca İmro Piano" ikilisi, "iki piyano ve dört el" den oluşan bambaşka bir müzikal deneyim sunacak.

Bakü doğumlu Dr. Cemile Cabbar ve Ankara doğumlu Nihat Demirkol bu sıra dışı projeyle; Anadolu'nun her köşesini, Hindistan'dan Kuzey Afrika'nın en batısına, yanı sıra Kafkasları, Türk Cumhuriyetlerini, Baklanları ve Orta Doğu'yu da kapsayan devasa bir coğrafyada 2-3 milyar insanı kendisine çeken, bağlayan ve onların yüzyıllardır hayat ve kültürlerinin bir parçası olan makam müziğini, batı kültürünün görkemli enstrümanı piyanoya uyguladı. 11 Temmuz 2023 Salı akşamı AASSM’de bulunacaklar, ortaya çıkan bu muhteşem müzikal zenginliğe ilk kez tanık olacaklar. Ardından Duo Alaturca İmro Piano ikilisi Makam Müziği ile beslenen coğrafyalarda bir konser turuna çıkacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Genç kadınlar geleceğini Meslek Fabrikası’yla kuruyor
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi'nden örnek tarım uygulaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?