ANA SAYFA > İZMİR > Tunç Soyer fahri konsoloslarla bir araya geldi

Tunç Soyer fahri konsoloslarla bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tunç Soyer fahri konsoloslarla bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği’nin toplantısında İzmir’in uluslararası projelerini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkanı Zeliha Toprak’ın düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantının ana gündemi İzmir’in uluslararası tanınırlığının artması ve bir dünya kenti olma yolunda attığı adımlar oldu.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’in taşıdığı zenginliklerle, sahip olduğu potansiyelle bir dünya kenti olması gerektiğini ancak şu an bulunduğu noktanın yeterli olmadığını söyledi. Tunç Soyer “Bizim bu kenti dünyaya daha iyi tanıtma, dünyayı da İzmir’e taşıma mecburiyetimiz var. Bunun için de bu potansiyelle uyumlu bir kent yaratmalı ve bu kentteki yaşam kalitesini yükseltmeliyiz” dedi.

İzmir’e doğrudan uçuşlar başlıyor
Soyer toplantıda İzmir’in tanıtımı için yaptıkları çalışmaları da anlattı. İzmir’e doğrudan uçuşlara başlanması için bir havayolu şirketiyle stratejik ortaklık kurduklarını açıklayan Soyer “Nisan-Mayıs aylarında Milano, Üsküp, Prag, Saint Petersburg ve Budapeşte’ye İzmir’den direk uçuşlar başlıyor. Bunu dünya kenti olmak konusunda ön açıcı bir adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

Moskova ofisi Mart’ta açılıyor
Soyer yurtdışında açılacak İzmir tanıtım ofisleriyle ilgili de bilgi verdi. Moskova ofisini 17 Mart’ta, Brüksel ofisini ise Nisan ayında açacaklarını açıklayan Soyer, kentin uluslararası tanınırlığı için uluslararası organizasyonların da önemine vurgu yaptı. Soyer, 2026 Botanik EXPO ve Dünya EXPO 2030’a talip olduklarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “2021’de Terra Madre’ye ev sahipliği yapıyoruz. Terra Madre dünyanın en büyük gastronomi fuarı ve ilk defa İtalya dışında bir kent İzmir bu fuara ev sahipliği yapacak. İzmir’in lezzetlerini tüm dünyaya, dünyanın lezzetlerini de İzmirlilere tanıtma fırsatı bulacağız. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’ne 2021’de ev sahipliği yapacağız.”

Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkanı ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak “Başkanımızın sanatla, sporla, turizmle örülmüş; organik gıdayla beslenen, hayalimizdeki medeni şehrin portresini çizdi bizlere. Bizler de İzmir’in tüm markalaşma ve tanıtım projelerinde yer almak için hazırız” diye konuştu.

Fahri Konsoloslar Birliği Üyeleri Derneği Başkan Vekili ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Fahri Yiğitbaşı ise “Başkanımız Tunç Soyer’in İzmir’i dünyanın sayılı kentleri arasına almak ve cazibe merkezi hali getirmek için yürüttüğü çalışmaları takdirle izliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Çocuk Resim Atölyesi İzmir’de başlıyor
Sonraki Haber İzmirli bisikletçilere Tunç Soyer ödüllerini verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?