ANA SAYFA > İZMİR > Teleferik İzmirlilerle yeniden buluşucak

Teleferik İzmirlilerle yeniden buluşucak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Teleferik İzmirlilerle yeniden buluşucak

Kullanım ömrünü tamamladığı için kapatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilen Balçova’daki teleferik tesisleri, İzmirlilerle yakında yeniden buluşacak. Çalışmalar kapsamında, sistemin omurgasını oluşturan 8 direkten 6’sı tamamlandı. Kalan iki direğin montajının ardından halatlar gerilecek.

İzmir’in simge tesisleri arasında yer alan Balçova teleferiğinin yeniden kent hayatına kazandırılması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. İnşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Teleferik sisteminin ve istasyonların “sıfırdan” kurulduğu çalışma kapsamında, 8 direkten 6’sının tamamlandığı, üçer ayaklı 2 özel direğin dikilmesi işleminin de kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Yapım çalışmaları süren alt istasyonda artık ince işlere geçildiğini kaydeden Büyükşehir yetkilileri, üst istasyonun kaba inşaatının da bitmek üzere olduğunu, kalan iki direğin montajının ardından halatların gerileceğini açıkladı.

Hem hızlı, hem güvenli
Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan Balçova Teleferiği, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılmıştı. Tesisin tüm güvenlik önlemleri alınarak yeniden kurulması için proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi,  ilk önce eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları söktü. Eski binaların ve döner gazinonun yıkılmasının ardından yeni teleferik tesislerinin yapımına başlandı.
Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak olan teleferik sisteminin hat boyu 810 metre, yüksekliği ise 316 metre olacak. Hat üzerinde 8’er kişi kapasiteli 20 gondol çalışacak ve seyahat süresi 2 dakika 42 saniye olacak. İzmir’in yeni teleferiği 12 milyon liraya mal edilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yıllık bazda en çok fiyat artışı İzmir'de oldu
Sonraki Haber Karşıyaka üç isimle yollarını ayırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?