ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar mandalinası Avrupa Birliği'nde

Seferihisar mandalinası Avrupa Birliği'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar mandalinası Avrupa Birliği'nde

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye öncülüğünde kurulan Mandalina Üretici Birliği’nin Almanya’ya yaptığı ihracatla ilk kez Avrupa Birliği’ne satış yaptığını açıkladı.

Seferihisar Belediyesi öncülüğünde Seferihisarlı üreticilerle birlikte kurulan Mandalina  Üretici Birliği, belediyenin birliğe devrettiği Mandalina İşleme ve Paketleme Tesisi’nde, ilçenin en büyük kaynağı mandalinayı işlemeye ve pazarlamaya devam ediyor. Daha önce Ukrayna, Romanya, Rusya, Makedonya gibi ülkelere ihracat yapmayı başaran birlik, şimdi de mandalinayı Avrupa Birliği’ne sokmayı başardı.

Avrupa Birliği’ne mal satışını gerçekleştiren ihracatçı firma Dilbaz Limited Şirketi, Seferihisar Mandalinası’nı inceleyerek Almanya’ya örnekler gönderdi. Avrupa Birliği’nin çok önemsediği kalite seviyesinde görülen Seferihisar Mandalinası’nın ilk ihracatı 20 Tonluk malla 3 Aralık 2014 Çarşamba günü Almanya’ya doğru yola çıktı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ihracat öncesi, İşleme-Paketleme Tesisi’ni ziyaret ederek Mandalina Üreticileri Birliği Başkanı Cumhur Eriş ve İhracatı gerçekleştiren Dilbaz Limited Şirketi yetkilisi Şener Topkara’dan bilgiler aldı.

AB KALİTE STANDARTINI YAKALADIK

İhracata çıkacak tırın yüklenmesi ve yola çıkmasını takip eden Başkan Soyer; “Bizim için çok önemli, umut verici bir gelişme. Birçok yer malını satamaz, pazarlayamaz durumdayken, kalite standartının en çok denetlendiği Avrupa Birliği’nde, Almanya’ya ihracat yapmış olmak hem bizim için hem üreticimiz için çok değerli.  İyi kaliteli mal üretmek için hem belediye olarak hem üretici birliği olarak çalışmalar yapıyoruz. Avrupa’yla rekabet için en temel koşul kaliteyi arttırmak. Bu seneki ürünümüzde oldukça kaliteli. Bizde malın kalitesini, fiyatını hem de pazarlama gücünü arttırmak için çalışmalar yaparak, üreticimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra hayata geçirmeyi planladığımız “Soğuk hava deposuyla” da ürünümüzün raf ömrünü ve pazarlama gücünü arttırmayı başarmış olacağız. İlçemiz dünyanın en kaliteli mandalinası olan Satsuma’yı üretiyor. Seferihisar’ın en büyük geçim kaynağı mandalina. Bu konuda attığımız adımlar çok olumlu ve iyi gidiyor, her geçen yıl daha çok şeyi başarmış olacağız” dedi.

ÜRÜN BAZINDA 15 KURUŞ DESTEK BEKLİYORUZ

Seferihisar Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş yaptığı açıklamada; “Bugün 20 ton mandalinayı Almanya’nın Münih ve Stuttgart şehirlerine gönderdik. Malın kalitesini çok önemsiyorlar. Bizim için Avrupa Birliği sınırları içerisine malımızı sokmamız çok önemli. Bizim devletten beklediğimiz ürün bazında 15 Kuruşluk bir destek. Eğer ki bu sağlanırsa çok rahat bir şekilde Avrupa’daki firmalarla rekabet edebilecek seviyeye geleceğiz” dedi.

BİRLİĞİ TÜRKİYE’DE İLK KEZ SEFERİHİSAR’DA GÖRDÜK

İhracatı gerçekleştiren Dilbaz Limited Şirketi yetkilisi Şener Topkara ise; “Türkiye’nin her yerinden mal alan bir firmayız. Her gittiğimiz yerde duyarız, bir birlik kuralım malımızı işleyelim. Hep konuşulur ama öyle kalır. Hayata geçtiğini ilk kez Seferihisar’da gördük. Avrupa’da birçok örneği olan sistem burada kurulmuş ve çok başarılı çalışıyor. İthalatçı firma olarak Avrupa bizden iyi mal bekliyor. Bizde bu malı burada bulmayı başardık. Şimdi Almanya’dan gelecek iyi haberlerle, Seferihisar’dan ihracatı arttırarak devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali başlıyor
Sonraki Haber İZBAN çilesi bitmek bilmiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?