ANA SAYFA > İZMİR > Sanatseverler Fotoğraf Sanat Günlerinde buluşuyor

Sanatseverler Fotoğraf Sanat Günlerinde buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sanatseverler Fotoğraf Sanat Günlerinde buluşuyor

Dünyaca ünlü manken Jean Carlos Santos’un katılımı ile Esat Yargıcı’nın düzenlediği Moda Atölyesi ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un söyleşisi ile başlayan İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günleri 15 Ekim’e kadar devam edecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen İzmir Üniversitesi Fotoğraf Sanat Günlerinin açılışı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulufer Teker, akademisyenler ve sanatseverler, açılışın ardından başta İzmir Üniversitesi olmak üzere İzmir’de bulunan diğer üniversitelerin öğrencilerinin sergilerini de gezme şansı buldu. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Türkiye’ye İzmir’i konu alan ilk resim yarışması İzmir’in Renkleri’ni kazandıran İzmir Üniversitesi’nin gelecek günlerde de sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Dünyaca ünlü manken ile moda çekimi yaptılar

Düzenlenen moda atölyesinde Dsquared, Diesel, Just Cavalli gibi dünya markalarının yüzü olan Brezilyalı model Jean Carlos Santos ile çekim yapma şansı bulan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Moda Fotoğrafçısı Esat Yargıcı’dan özellikle ışık ve makyaj konusunda önemli tavsiyeler aldı.

Mehmet Turgut yeniden İzmir Üniversitesi’nde

Fotoğraf Sanat Günleri’ne ikinci kez katılan fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, söyleşisinde reklam fotoğrafçılığı ile ilgili görüşlerini paylaştı. Söyleşisinde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Turgut, akıllı telefonlar ve sosyal medyanın yaygınlaşması ile artan fotoğraf merakını değerlendirdi. İnsanlığı sanatın iyileştireceğini vurgulayan Turgut, “Ne kadar çok insan fotoğraf çekerse, ne kadar çok insan yazar, çizer ve paylaşırsa dünya o kadar güzelleşecek” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut söyleşisi ve öğrenci sergileri ile devam edecekte etkinlikte Doç. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur “Postmodernizim ve Ötesinde Fotoğraf”, Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu “Filmden Cloun’a Gelişen Fotoğraf Teknolojisi”, Yrd. Doç. Mehmet Kahyaoğlu “Fotoğraf Öncesinde İmgenin Tarihi” başlıklı birer sunum yapacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehir Kulübü Nikah Sarayı'na taşındı
Sonraki Haber Kaf Kaf filede galibiyetle başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?