ANA SAYFA > İZMİR > ''Parkta Etkinlik Var'' Olivelo Yaşayan Parkı’nda devam etti

''Parkta Etkinlik Var'' Olivelo Yaşayan Parkı’nda devam etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Parkta Etkinlik Var'' Olivelo Yaşayan Parkı’nda devam etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, Akdeniz ekosisteminin çok iyi korunmuş örneklerinden biri olan Olivelo Yaşayan Parkı’nda devam etti. Rehber eşliğinde gezen vatandaşlar, hem doğa yürüyüşüne katıldı, hem canlı türlerini yerinde inceledi. Etkinlikler yıl boyunca düzenlenmeye devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlileri yeşille buluşturmak için başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki Olivelo Yaşayan Park’ında devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar keyifli bir gün geçirdi. Sabahın ilk saatlerinde etkinliğe katılanlar, Akdeniz ekosisteminin çok iyi korunmuş örneklerinden biri olan Olivelo Yaşayan Parkı’nda eşsiz doğanın tadını çıkardı. Park ve Bahçeler Dairesi’nin rehberleri önderliğinde doğa yürüyüşüne katılanlar yaklaşık iki saatlik rotayı adım adım keşfederken, parkın ekosistemine dair bilgi aldı. Ziyaretçiler, Olivelo’da bulunan gözlem noktalarında alakarga, karatavuk, ispinoz, kızıl gerdan gibi birçok ötücü ile şahin, doğan gibi yırtıcı kuşları dürbün ve teleskoplarla doğal ortamında izleme fırsatı yakaladı. Etkinlik kapsamında zeytin ağacının nasıl aşılandığı da anlatıldı.  
 
“Herkesi Olivelo Yaşayan Parkı’na bekliyoruz”
Yaş sınırı olmayan, ücretsiz etkinlik hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli rehber Adem Akyol, “Bu etkinlikte insanların bu alana gelip, coğrafya ve ekosistemi anlamalarını sağlayabilecek organizasyonlar yapıyoruz. Diğer parklarda da bu etkinliğimizi sürdüreceğiz. Herkesi Olivelo Yaşayan Parkı’na bekliyoruz” dedi.

Etkinliklerin hangi gün ve saatte hangi parkta yapılacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından İzmirlilere duyuruluyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli’de gençlik Atatürk için yürüdü
Sonraki Haber İzmir’de zemin araştırmasında 44 bin 250 metre sondaj yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?