ANA SAYFA > İZMİR > Misket Dikmen:''Bu vandallığa dur denilmeli''

Misket Dikmen:''Bu vandallığa dur denilmeli''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Misket Dikmen:''Bu vandallığa dur denilmeli''

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Hürriyet Gazetesi’ne iki gün arayla tekrar saldırılmasını kınadı.

Bu Vandallığa dur denilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Dikmen, “Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik doğrudan tehdit niteliğindeki bu çirkin saldırılar durdurulmalı, olaya karışanlar derhal yakalanmalıdır” dedi.

Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak duran “Madımak” olayını hatırlatan görüntülerin gazetecileri derin bir endişeye sevkettiğini dile getiren İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:

“Hürriyet gazetesine Pazar günü yapılan taşlı sopalı saldırının ardından henüz iki gün geçmişken bu saldırıya bir yenisi daha eklendi. Olayları dehşet ve endişe ile takip ediyoruz. Bir önceki saldırının ardından yetkili kişiler ve makamlar tarafından bu çirkin saldırıları kınayan, gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden açıklamalar beklerken, en yetkili ağız tarafından Hürriyet gazetesine yönelik hedef göstermenin devam etmesi ikinci saldırı için cesaret vermiştir. Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşuna karşı yapılan saldırılar, diğer gazetelere de gözdağı verme amacı taşımaktadır. Zor şartlar altında çalışan gazetecilerin üzerine yeni bir baskı unsuru daha yüklenmiştir. Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar ilgili kişi ve kurumlar bu saldırıların bir vahşete dönüşmemesi için bir an önce gerekli önlemleri almalı ve yasal işlem başlatmalıdır. Doğrudan basın özgürlüğünü ve gazetecileri hedef alan bu saldırıyı kınıyor, Hürriyet ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hüseyin Mutlu Akpınar:''Çare 9 Eylül ruhu''
Sonraki Haber Aytun Çıray:''9 Eylül 1 Kasım'ın şafağıdır''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?