ANA SAYFA > İZMİR > KÖRFEZ İÇİN ÇİFTE TEMİZLİK

KÖRFEZ İÇİN ÇİFTE TEMİZLİK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KÖRFEZ İÇİN ÇİFTE TEMİZLİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir yandan aşırı yağışlar nedeniyle yoğun atık taşıyan dereleri temizlerken, diğer yandan da içinde taş yoğunluğu tesbit edilen Mürselpaşa’daki kolektör hattına girdi.

İzmir Körfezi’nin korunmasına yönelik çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, en büyük kirleticilerden olan derelerde periyodik temizliklere aralıksız devam ederken; Meles ve Arap Çayı derelerinden 45 günde  33 bin ton malzeme çıkarıldı.

İlk kez amfibik yüzer-gezer iş makinasının da kullanıldığı temizlik çalışması ile dere ağızlarında akışı engelleyen atıklar temizleniyor. Bu yılki atık miktarının geçmiş yıllara göre daha yoğun olduğunu belirten yetkililer, bunun da Mayıs ayı içinde ve Haziran ayı başında kentin aldığı yoğun yağışa bağlı olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz son 2 yılın haziran ayı yağış miktarlarına bakıldığında, metrekareye ortalama 15 kilogram yağış düşerken, bu Haziran’ın sadece ilk 10 gününde metrekareye 48 kilogram yağış düştü. Bu yağışlar, Meles ve Arap derelerine taşkın hatları vasıtası ile organik yükü fazla olan atıksu ve yağmursuyu taşıdı.

Zaman zaman kötü kokuya neden olan söz konusu atıkların temizlenmesi için yağmurların bitimini bekleyen İZSU Genel Müdürlüğü, yeniden harekete geçerek çamur pompaları, amfibik ve ekskavatörler ile derelerdeki üst suyu çekmeye ve altta kalan dip çamuru ile atıkları temizlemeye başladı. Buradan çıkan balçık halindeki dip çamuru kireç ile karıştırılarak kokuya yol açmadan uzaklaştırılıyor. İZSU, bu çalışmalar kapsamında dere tabanına taş dolgusu ile zemin iyileştirilmesi de yapacak.  

Kolektör hatlarını tıkayan taşlar temizlenecek
Öte yandan İZSU Genel Müdürlüğü, 18 Haziran tarihinde Körfez’i korumaya yönelik yeni bir çalışma daha başlattı. Meles Deresi ile Halkapınar Aktarma Merkezi öncesinde yer alan ve Mürselpaşa Bulvarı üzerinde bulunan 1400 ile 2200 milimetre çapındaki kolektör hatlarının birleşme noktasında yeni bir temizlik harekatı için start verildi. Bu bölgede daha önce kombine kanal temizleme araçları ile yapılan temizlikler sırasında hat içinde büyük taşların olduğunu tespit eden İZSU ekipleri, şimdi bu taşları temizleyecek.  İlk etapta hat ağzında suyu kesmek için vana sistemi kurulumu gerçekleştiren uzman ekip, bu işlemin tamamlanmasının ardından kolektör hattı içine girerek kapsamlı bir temizlik yapacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber REVNA TASARIMDA DÜNYA İKİNCİSİ
Sonraki Haber TÜRKİYE'DE SÜRÜCÜ SAYISINDA İZMİR 3.SIRADA

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?