ANA SAYFA > İZMİR > KOCAOĞLU: ULAŞIM DÜZENLEMESİNDE EKSİKLİKLER VAR TEDBİR ALIYORUZ

KOCAOĞLU: ULAŞIM DÜZENLEMESİNDE EKSİKLİKLER VAR TEDBİR ALIYORUZ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KOCAOĞLU: ULAŞIM DÜZENLEMESİNDE EKSİKLİKLER VAR TEDBİR ALIYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımda yeni düzenlemenin eksikleri olabileceğini ve konuyla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

 Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen Karşıyaka-Konak Tramvay Hattı Sosyal Etki Değerlendirme Çalışması konulu toplantıda gündemdeki ulaşım düzenlemesi ve metro tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kenti ilgilendiren konularda İzmirlilerle tartışarak projeleri olgunlaştırdıklarını söyleyen Kocaoğlu, "İzmir'de tarımdan sanayiye, kültürden sanata yol haritasını belirlemek ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu yönetim modeliyle de Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz" dedi.

Ulaşım düzenlemesi konusunun tartışıldığını kaydeden Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aktarmalı sisteme geçtik, eksikleri tabii ki var ve tedbirlerini alıyoruz. Bazı yerlerde örgütlenme yaparak sistemin protesto edildiğini, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yöntemden caydırılmak istendiğini görüyoruz. Siz doğru bir şey yaparsanız, aklı ve mantığı kullanırsanız başarılı olursunuz."

Metronun yakında hizmete açılacak İzmirspor ve Hatay istasyonlarının projesinde su basıncı ve depremselliğin göz ardı edildiği yönündeki iddiaların da tartışıldığını anlatan Kocaoğlu, "Son günlerde İzmir metrosu ile ilgili kampanya başlatıldı. Bu konu, 'Adını Ahmet mi, Mehmet mi koyalım?' meselesi değil. Metro inşaatı yapıyoruz, yapan, kontrol eden firmalar var. Her yerde yapım aşamasında hatalar çıkabilir. Önemli olan tedbirleri almaktır. Hem yapanın hem de denetleyenin sorumluluğu var. Yalapşap iş yapmıyoruz. Öyle bir basın kampanyası yapılıyor. Henüz hayata geçmeden bir propaganda ile karşı karşıyayız" dedi.

Tartışma yaratılarak bazı gerçeklerin üstünün kapatılmak istendiğini savunan Aziz Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin basın dairesi gündem oldu. 30 Mart'ta seçilseydik belki yoklama çekilirdi ama 10 yıldır halkla birlikteyiz. İnsanları ayrı tutmadığımızı, çabamızı herkes biliyor" diye konuştu.

Karşıyaka-Konak Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin kamuoyu araştırma sonuçlarının sivil toplum örgütü ve meslek odaları temsilcileri tarafından tartışıldığı toplantının çıkışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanına CHP'li Konak Belediye Meclis Üyesi Nurettin Cem Aksan yaklaştı.

İkili arasında başlayan konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine Aksan, "Sorunumu anlatmaya geldim" diye bağırarak uzaklaştı. Tartışmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: "Güzelyalı semtindeki kafeteryaların haksız işgalleri vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi zabıtaları operasyon yaptı. Beyefendi geldi müdahale yapılmamasını istedi. Meclis üyesi olması fark etmez. Halkın şikayetçi olduğu konularda tedbir alıyoruz. Seçilmiş olan işgalleri korumaz."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise hukuk devleti gereğinin yapıldığını, hukukun memurlarının da görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİRLİLER TRAMVAYA DESTEK VERDİ
Sonraki Haber İZSU KÖYLERE YENİ ŞEBEKEDEN SU VERMEYE BAŞLADI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?