ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu, Selanik belediye başkanıyla buluştu

Kocaoğlu, Selanik belediye başkanıyla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu, Selanik belediye başkanıyla buluştu

Birbirine çok benzeyen iki kentin, İzmir ve Selanik’in belediye başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki buluşması, Türk-Yunan dostluğu adına çok önemli bir fotoğraf ortaya koydu. Dünya Belediye Başkanı yarışmasında ilk 10 içinde yer alan Kocaoğlu ve Boutaris, iki kent arasındaki dostluğun sadece Türk-Yunan ilişkilerine değil, Balkanlar ve Akdeniz’deki dostluk rüzgarına da önemli katkılar yapacağını söyledi.

Merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation’ın 2014 yılı için yaptığı ve geçtiğimiz günlerde açıkladığı dünyada “Yılın Belediye Başkanı” sıralamasında da ilk 10’da yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya geldi. Beraberinde Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve Selanik Belediyesi meclis üyelerinden oluşan bir heyetle İzmir'e gelen Boutaris, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sırasında kentlerinde hayata geçirdikleri projeler ve karşılaştıkları sıkıntılar konusunda uzunca bir sohbet gerçekleştiren iki başkan, yeni projeleri konusunda da bilgi alışverişinde bulundu.

City Mayors Foundation’ın düzenlediği yarışma konusunda bir değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu “Ege Denizi’nden İzmirli Belediye Başkanını seçip Selanik'i seçmemek olmazdı. İkimizin de seçilmesi beni çok mutlu etti. Sizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, iki kent arasındaki sıcak ilişkilerin, sadece Türk-Yunan ilişkilerine değil, Balkanlar ve Akdeniz’deki dostluk rüzgarına da önemli katkılar yapacağını söyledi.

Selanik’in 73 yaşındaki Belediye Başkanı Yiannis Boutaris da “Yılın Başkanı” sıralamasında dünyadaki ilk 10 belediye başkanı listesinde hem Selanik hem de İzmir’in birlikte yer almasını, “Ege’nin başarısı” olarak tanımladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk olmakla birlikte Selanik’te doğduğunu ve Selanikli olduğunu hatırlatan Boutaris, Atatürk Evi Müzesi’ni ve çevresindeki yolları düzenleyeceklerini söyledi.

Boutaris’e Fuar daveti
Selanik Belediye Başkanı Boutaris'i İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Mart'ta Türkiye'nin nitelik ve büyüklük olarak en önemli yatırımlarından biri olan Fuar İzmir’i hizmete açacaklarını söyleyerek konuk başkanı bu törene davet etti. Aralık ayında İzmir’de düzenlenecek Turizm Fuarı’na kalabalık bir heyetle geleceklerini belirten Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, Marble Mermer fuarına da Selanik’ten katılımın sağlanması konusunda harekete geçeceğini söyledi.

Yolcu vapurlarına hayran kaldı
İzmir Körfezi’ndeki yeni yolcu gemilerine hayran kaldığını ve bu gemileri işleten şirketle temasa geçmek istediklerini söyleyen Boutaris, Başkan Kocaoğlu’nun Körfez’de taşımacılığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söylemesi üzerine hayrete düştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selanik’te iskele yapan ve yolcu taşımak isteyen belediye başkanına 15 yeni yolcu gemisi aldıklarını, bunların 4 tanesinin geldiğini ve her üç ayda bir gelmeye devam ettiğini belirterek kenti içi toplu ulaşımı sübvanse ettiklerini söyledi.

Metro konusunda dertleştiler
Selanik Belediye Başkanı Boutaris, kentte süren metro çalışmaları hakkında da bilgi verip, İzmir metrosu ile ilgili sorular sordu. Arkeolojik alan nedeniyle zorluklar yaşadıklarını, işi alan müteahhitin ise iflas ettiğini söyleyen Selanik Belediye Başkanı’na Başkan Kocaoğlu, Hatay’dan geçen İzmir Metrosu ile yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 3 müteahhitin işi bıraktığını, tünel yaparken her türlü zemin zorluğu ile karşılaştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, metronun sabır işi olduğunu ve sonunda mutlaka başarıya ulaşacaklarını ifade etti.

Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Elazığspor'u ağırlıyor
Sonraki Haber Bir seçilmişin beyhude çığlığı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?