ANA SAYFA > İZMİR > İZMİR’DEKİ BALIKESİRLİLER YEMEKTE BULUŞTU

İZMİR’DEKİ BALIKESİRLİLER YEMEKTE BULUŞTU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR’DEKİ BALIKESİRLİLER YEMEKTE BULUŞTU

İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dostluk yemeği düzenledi.

Karşıyaka Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen yemeğe Balıkesir ‘in Burhaniye ve Sındırgı ilçelerinin belediye başkanları, birçok sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticisi ile İzmir’de yaşayan Balıkesirliler ve Balıkesir dostları katıldı. Balıkesir yöresi türkülerin çalınıp oyunların oynandığı gecenin kaynaşma için çok önemli olduğunu belirten Dernek Başkanı Av. Erkul Erdem “ İzmir’de yaklaşık 80 bin Balıkesirli yaşıyor. Balıkesir’in birçok ilçesinde bulunduğum için kültürümüzü çok iyi biliyorum. İzmir’de yaşayan Balıkesirlilerin bir çatı altında toplanması için kurulan bu dernekte daha önce yönetim kurulunda görev yaptım. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde ise dernek başkanlığına seçildim. Dernek olarak sosyal ve kültürel anlamda faaliyet göstererek hemşerilerimizin yanında olmak istiyoruz. Derneğimiz her geçen gün güçlenerek hemşerilerimizi ortak etkinliklerde bir araya getirecek. Bizlere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yemeğe katılan herkese Balıkesir yöresi tatlısı olan Höşmerim ikram eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş   İzmir’de yaşayıp kentini unutmayanlara teşekkür ederek “ Balıkesir çok kültürlü bir kent. Turizmi, zeytinyağı, yöresel halı ve kilimleri, termal olanakları var. Tanıtım günleri düzenlenirse İzmirliler daha yakından tanıma imkanı bulur” dedi.

Burhaniye Belediye Başkanı  Necdet Uysal’da konuşmasında  geceyi düzenleyen dernek yöneticilerini kutlayarak Balıkesir’deki kültür zenginliklerinin tanıtılmasına katkı verenlere teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KAYBOLAN LEZZETLER FESTİVALİ SONA ERDİ
Sonraki Haber SEFERİHİSAR'DA ENGELSİZ EĞLENCE

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?