ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’de suça sürüklenen çocuk sayısı azaldı

İzmir’de suça sürüklenen çocuk sayısı azaldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de suça sürüklenen çocuk sayısı azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre İzmir’de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların geliş nedenine bakıldığında; yüzde 49,9’unun suça sürüklenen, yüzde 39,2’sinin mağdur, yüzde 5,1’inin ise kayıp (bulunan) çocuklar olduğu görüldü. İzmir’de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 2015 yılında 2014 yılına göre yüzde 11,1 azaldı.

İzmir’de suça sürüklenme nedeni ile güvenlik birimlerine getirilen 7 bin 825 çocuğun yüzde 84’ünü erkek, yüzde 16’sını kız çocukları oluşturdu. Suça sürüklenen çocuklara en çok hırsızlık suçu isnat edilirken, bunu yaralama suçu izledi. Suça sürüklenen çocukların yüzde 78,3’ü adli birimlere sevk edildi.

Çocuklar suç mağduru

İzmir’de güvenlik birimlerine 2015 yılında mağdur olarak gelen veya getirilen 6 bin 142 çocuğun yüzde 95’ini suç mağduru çocuklar oluşturdu. Çocuklar en çok yaralama, cinsel suçlar ve aile düzenine karşı işlenen suçlardan ötürü mağduriyet yaşadı.

Suça sürüklenen çocukların yüzde 42’si bağımlılık yapan madde kullandı

Güvenlik birimine gelen veya getirilen 15 bin 685 çocuğun  yüzde 28,3’ünün bağımlılık yapan madde kullandığı görüldü. Suça sürüklenen çocuklarda ise bu oran yüzde 42,2 oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Senfoni'de gitar esintisi
Sonraki Haber Sertel: Yeni Anayasa ile beterin beteri varmış diyeceğiz!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?