ANA SAYFA > İZMİR > İZMİR'DE SREBRENİCA SOYKIRIMI 19.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

İZMİR'DE SREBRENİCA SOYKIRIMI 19.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR'DE SREBRENİCA SOYKIRIMI 19.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Srebrenica soykırımında hayatını kaybedenler, İzmir'de anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, soykırımla ilgili fotoğrafları sergiledi. Etkinlikte, Potoçari'de bugün düzenlenecek törenle defnedilecek olan 175 soykırım kurbanının ismi de okundu.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Beyhan Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11-12 Temmuz 1995'de Bosna Hersek'te 10 bine yakın insanın bütün dünyanın gözleri önünde Sırplar tarafından yapılan "etnik temizlik" sonucunda yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bir zamanlar sadece madenleri ve şifalı suları ile tanınan küçük kasaba Srebrenitsa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan beri gerçekleştirilen en büyük toplu kıyım ve etnik temizliğin yaşandığı yer olarak bilindiğini dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Bosna savaşı ve Srebrenitsa katliamı, uluslararası camia tarafından özelikle unutturulmak istenen ama asla unutmamamız gereken trajedilerdir. Bosna savaşında 12 bin insan sadece müslüman oldukları için öldürüldü. Sırplar ve Hırvatlar Boşnaklara 'Türk' diyorlardı. 'Burada Türkleri istemiyoruz, Bütün Türkleri Türkiye'ye göndereceğiz' sloganları ile insanları katlettiler. Bu, 20. yüzyılın son çeyreğinde Avrupa'nın ortasında ve tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bir insanlık ayıbının hikayesidir. Bu insanlar sadece sahip oldukları kimliklerinden dolayı öldürüldüler, işkenceye ve tecavüze uğradılar, yurtlarından sürüldüler. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Srebrenitsa'yı unutmadık, unutturmayacağız."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber YENİ GİRNE'DE YOL ORTASINDA SEVDİĞİ KIZA EVLİLİK TEKLİFİ YAPTI
Sonraki Haber İZMİRLİLER TRAMVAYA DESTEK VERDİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?