ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de öğrenciler uyuşturucuya hayır dedi

İzmir'de öğrenciler uyuşturucuya hayır dedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de öğrenciler uyuşturucuya hayır dedi

İzmir’de geçtiğimiz günlerde 18 STK’nın bir araya gelerek kurduğu “İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu” ilk toplantısını yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımı ile Halkapınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi.

İcra kurulu başkanlığını Bilal Kırkpınar’ın yaptığı “İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu” ilk etkinliğini görkemli bir şölenle Halkapınar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdi.  Etkinliğe İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İzmir Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Nil Hıdır, İzmir Uyuşturucuyla Mücadele Platformu icra kurulu başkanı Bilal Kırkpınar ile çok sayıda STK temsilcisi, sporcular ve yaklaşık 2 bin öğrenci katıldı.

KIRKPINAR; BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEZLER

Açılış konuşmasını yapan Platformun icra Kurulu Başkan Bilal Kırkpınar, tarihten yana bu topraklarda karanlık güçlerle ülke olarak birçok savaş verdiklerini ancak yıldıramadıklarını, diz çöktüremediklerini dile getirdiği konuşmasında şimdide gençleri uyuşturucu ile zehirleyerek yine bir savaşın içerisine girdiklerini belirtti.  Bu savaşı her birlikte kazanacaklarını vurgulayan Kırkpınar, “uyanık olacağız. Kötü arkadaş, yanlış arkadaş kurbanı olmayacağız. Hadi “bir seferden bir şey olmaz” demeyelim. Bizim mücadelemiz gençleri bu illetten uzak tutarak, gençleri spora kültür sanata yönlendirmek olacak. Sizler hepiniz bir arkadaşınıza zor dönemlerinde yardımcı olacaksınız. Yaşadığımız şu hayatın, aldığımız bu nefesin değerini bilelim. Bu karanlık güçlere teslim olmayalım. Bize asla diz çöktüremezler.” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURSLAR

İzmir Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Nil Hıdır yaptığı konuşmasında uyuşturucunun zararları ve bu konuda gençlere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ise Öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, Spor İl Müdürlüğü olarak stand kurduklarını oraya isteyen öğrencinin ücretsiz olarak istediği kursa kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Konuşmaların ardından birçok genç öğrenci spor ve kültür sanat dallarında birçok kursa kayıt yaptırdı. İzmir genelinde 23 farklı ilçe ve liseden  11. Sınıf öğrencisinin katıldığı etkinlikte “UYUŞTURUCUNUN PANZEHİRİ SPOR” sloganı ile öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spora yöneltmek için girişimlerde bulunuldu.

SPOR GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Konuşmaların ardından çeşitli spor branşlarında kısa gösteriler yapan sporcular büyük alkış aldı. Aralarında milli sporcularında bulunduğu gösterilerde Badminton, vücut geliştirme, taekwando, muay tai, wushu, masa tenisi, kick boks, güreş, basketbol ve atletizm branşlarında kısa gösteriler yapıldı. Büyük ilgi gören gösteriler sonrasında uyuşturucunun zararlarını anlatan bir tiyatro gösterisi de sunulan etkinlikte Vücut geliştirme dalında kainat birincisi milli sporcu Tolga Murat Balıkçı ve takım arkadaşları büyük ilgi gördü. Öğrenciler bu sporcularla fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Okçu Ecem zirveye aday
Sonraki Haber Horoz kaçtı, Kaf Kaf yakaladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?