ANA SAYFA > İZMİR > İZKA, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek

İZKA, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi süreci tamamlandı.

Türkiye yarışmaya;

- İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Projesi” (Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu (yeşil) pazarların gelişiminin desteklenmesi kategorisinde)

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı Projesi” (Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde),

ile katılacak.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesi, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenlerin belirlenmesi, en iyi girişimcilik uygulamalarının ve politikalarının sergilenmesi ve girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığın artırılması ve potansiyel girişimcilerin cesaretlendirilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenleniyor. Yarışmaya AB üyesi ülkeler, İzlanda, Norveç ve Sırbistan’ın yanı sıra 2011 yılından itibaren Türkiye de katılıyor. Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi noktasında KOSGEB ulusal koordinatörlük görevini yürütüyor.

Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışması, 6 kategoride gerçekleştiriliyor:

- Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi

- Yeteneklere yatırım yapma,

- Girişimcilik ortamının geliştirilmesi,

- İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi,

- Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi,

- Sorumlu girişimcilik.

Ülkelerdeki seçim süreçleri sonunda, her ülkeden belirlenen iki aday Avrupa Komisyonu’na bildiriliyor. Bu yıl 10.su düzenlenecek olan yarışma için KOSGEB’e ülkemizden 25 proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Avrupa Komisyonu’nun belirlediği sınırlar ve kriterler dâhilinde İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı Projesi” (Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu (yeşil) pazarların gelişiminin desteklenmesi kategorisinde) Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday gösterilmek üzere seçilmesine karar verildi. 2016 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 24 Kasım 2016 tarihinde Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenlenecek olan ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dünyanın en büyük gemici bağları sergisi İzmir'de
Sonraki Haber AK Parti İzmir'den, Ankara çıkarması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?