ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN, Selçuk'a kadar uzayacak

İZBAN, Selçuk'a kadar uzayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN, Selçuk'a kadar uzayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 kilometrelik İZBAN Selçuk hattındaki iki adet istasyonun yapım ihalesini gerçekleştirdi. Büyükşehir ayrıca, hat üzerinde 2 karayolu üst geçidi ve 7 adet menfez tipi karayolu alt geçidi yapacak. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılması için düğmeye basıldı. 80 kilometrelik İZBAN hattını 30 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak açılışa hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 26 kilometrelik Selçuk projesinde bulunan iki adet istasyonun yapım ihalesini gerçekleştirdi. Şu anda değerlendirme aşamasında olan ihalelerin sonuçlandırılıp yer tesliminin yapılmasının ardından inşaat çalışmalarına hemen başlanacak. Bu hattın da eklenmesiyle, İZBAN’ın toplam hat uzunluğu 136 kilometreye yükselmiş olacak.

Projede neler var?
Raylı sistem ağını geliştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Banliyö Sistemi İZBAN’ı Selçuk’a kadar uzatmak için uygulama projelerini de hazırladı. Bu kapsamda Torbalı-Tepeköy ile Selçuk arasındaki 26 kilometrelik hat üzerinde bulunan Sağlık ve Selçuk İstasyonları için yapım ihaleleri gerçekleştirildi. Hattın gerekli noktalarına  2 karayolu üst geçidi ve 7 adet menfez tipi karayolu alt geçidi yapılacak.

TCDD ile ortak yapılacak
Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'e Suriyeli akını
Sonraki Haber Altın Yatırımına Dikkat

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?