ANA SAYFA > İZMİR > İKÇÜ’lü öğrenciler isyan etti...

İKÇÜ’lü öğrenciler isyan etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ’lü öğrenciler isyan etti...

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri üniversiteye ulaşımda yaşadıkları sorunu gündeme getirmek için bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen öğrenciler “Lütfen Sayın Başkan Kocaoğlu bir kere bizimle bu yolu bir kez çeksin” dedi.

İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde yaşanan ulaşım sıkıntısı çözüme kavuşmayı beklerken öğrenciler yaşadıkları sıkıntıyı gündeme getirmek için bir basın açıklaması yaptı.

Daha önce de hem resmi yollardan hem de basın açıklamalarıyla seslerini İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Çiğli Belediyesine duyurmaya çalıştıklarını söyleyen öğrenciler, bu zamana kadar hiçbir çözüm üretilmeyen ulaşım sıkıntısı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi.

Lütfen Sayın Başkan Kocaoğlu bizimle bu yolu bir kez çeksin”

Öğrenciler adına açıklamayı yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Sümeyye Zehir, öğrenci konseyi olarak 2 yıldır Başkan Kocaoğlu’ndan randevu talep ettiklerini ama her seferinde reddedildiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Ulaşım sorunumuzu hem zamanın Belediye Başkanı Metin Solak’a hem de İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na ilettik. Geçtiğimiz yıl da yaklaşık 900 dilekçe ile Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Araç yetersizliği nedeniyle güzergahı güncelleyemiyoruz, saatleri o şekilde düzenleyebiliriz gibi bir cevap geldi. Burdan Büyükşehir Belediye Başkanına şunları söylemek istiyoruz. Lütfen Sayın Başkan Kocaoğlu bizimle bu yolu bir kez çeksin.”

Başkan Kocaoğlu üniversitemizin yerini bilmiyor”

Çiğli Belediyesinin de taşın altına erlini koyması gerektiğini söyleyen Zehir, 4 yıldır yaşadıkları ulaşım sıkıntısına kayıtsız kalan yerel yönetimleri de göreve çağırdı. Zehir şöyle devam etti: “Başkan Kocaoğlu kendi şehrindeki üniversitenin yerini bile bilmiyor. Son sınıftayım ben sayın başkanı üniversitemizde görmedim. İKÇÜ İzmir’in yeni kurulan bir üniversitesi. Başkan bir kere bile ziyaret etmiyorsa ulaşım sorununa da çözüm bulmaması gayet normal”

Durak var yaya geçidi yok”

Kış mevsimin de daha da mağdur olduklarını kaydeden Zehir, karşıdan karşıya geçecek üst geçit ya da yaya geçidi olmaması nedeniyle önceki yıl bir öğrenciye araç çarptığını söyledi. Zehir, “Tırların, kamyonların arabaların önüne atlayarak veya yol verdikleri takdirde karşıdan karşıya geçiyoruz. Üniversitenin karşısına sadece tabela yazısının olduğu bir durak koymuşlar. Herkes ıslanıyor, üşüyoruz. Büyüklerimizin elinden geleni yapmasını istiyoruz” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Karakuş ise çözüm alternatiflerini sıraladı: “Türkiye'nin en genç devlet üniversitelerinden birinin böyle ulaşım sorunlarıyla gündeme gelmesi biz öğrencileri rahatsız ediyor. Araç sıkıntısı nedeniyle arkadaşlarımız otostop çekiyor. Sadece birkaç otobüs fazla verilsin ya da körüklü tarzı otobüsler verilsin. Ulukent ve Egekent durakları arasına 2.Ana Jet Üssü Komutanlığı caddesinin başındaki alt geçidin yanına metro durağı yapılmasını istiyoruz. Üniversitemize gelen ESHOT'ların kampüs içerisine girmesini istiyoruz. Üniversitemize Bostanlı- Konak- Bornova'dan kalkan ESHOT istiyoruz. Üniversitemize gelen ESHOT araçlarının sefer sayısının artırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Köy Enstitüsü modeli
Sonraki Haber Troya Karşıyaka'da sahnelendi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?