ANA SAYFA > İZMİR > Herkes İçin Matematik Tırı Bornova'da

Herkes İçin Matematik Tırı Bornova'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Herkes İçin Matematik Tırı Bornova'da

Bornova Belediyesi, Türkiye'de ve uluslararası alanda bir ilk olan, herkesin hayatın her alanında matematiği kullanma becerisi kazanmasını hedefleyen emekli öğretmen Nurten Alpaslan'ın Matematik Sergisi'ni Bornovalılar ile buluşturdu. Matematik Tırı'nın ilk durağı Çambidi Atatürk Parkı oldu.

4 gün boyunca Çamdibi'nde kalan tırı, Bornova Belediye Başkanı Dr, Mustafa İduğ da ziyaret etti. Nurten Alpaslan'dan bilgi alan Başkan İduğ, çocuklarla birlikte çeşitli deneyler yaptı. Herşeyin başının eğitim olduğunu vurgulayan Başkan İduğ, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine destek olmayı temel görevlerimiz arasında görüyoruz. Bu özel projeyi de bu anlayışla Bornovamıza getirdik" diye konuştu.Başkan İduğ, BELGEM'de hazırlandığı üniversite sınavında Türkiye 366'ncısı olarak Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanan Rümeysa Ulukaya'dan da Matematik Tırı'nı ziyaret eden çocuklar ve gençlerle deneyimlerini paylaşmasını istedi.

Nurten Alpaslan, "Herkes İçin Matematik" öğrenme modeli ile, Dünya'da 450 proje arasından Türkiye'den kabul edilen tek proje olarak Fransa'nın Nancy şehrinde düzenlenen Science&You 2015 Kongresi Forumu'nda yer aldı. "Herkes İçin Matematik" Tırı projesi kapsamında Bornova'ya gelen sergi, eğitim modeliyle çocuk ve yetişkinlerin matematik bilimine merakını uyandırmak ve matematiği sevdirmeyi amaçlıyor. Herkesin matematiğin ilginç yönlerini keşfedebileceği sergide, Nurten Alpaslan'ın ürettiği birbirinden ilgi çekici özel materyaller yer alıyor. 
 
Saat 17.00-22.30 saatleri arasında açılan Matematik tırı, 4 gün kaldığı Çamdibi Atatürk Parkı'nın ardından 27 Ağustos'ta Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı, 28-29 Ağustos'ta Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Binası yanı, 2-3-4-5 Eylül'de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, 11-12-13 Eylül'de de Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda olacak.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Buca’da üzüm şenliği heyecanı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş ile sözleşme yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?