ANA SAYFA > İZMİR > Foklara yeni yaşam alanınına uluslararası ödül

Foklara yeni yaşam alanınına uluslararası ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foklara yeni yaşam alanınına uluslararası ödül

Gediz Üniversitesi öğrencisi Engin Tayfun Bakış'ın Akdeniz foklarına yeni yaşam alanı oluşturmak için hazırladığı projeyle Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda ödül kazandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Engin Tayfun Bakış Akdeniz foklarının Türkiye'de en çok görüldüğü yerlerden Foça için proje hazırladı.

Fokların yaşam ve üreme alanı olarak tercih ettiği Siren Kayalıkları'nın benzerlerini projelendiren Bakış, doğaya hızla uyum sağlayan biyolojik betondan Foça sahillerinde oluşturulacak suni kayalıklara, Akdeniz foklarının ihtiyaç duyduğu mağaraları tasarladı, güvende hissetmelerini sağlayacak ışık yoğunluğuna kadar tüm ayrıntıları planladı.

Çalışmasıyla Avrupa Çimento ve Beton Birlikleri tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda 3'üncülük elde eden Engin Tayfun Bakış, projesini anlatmak üzere 17-23 Ağustos tarihleri arasında İrlanda'ya davet edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakış, şu ifadeleri kullandı: "Foça'da Akdeniz foklarının sayısı arttıkça turizm de gelişecek, bölgede dalış yapmak isteyenlerin sayısı artacaktır. Doğa dostu malzemeler kullanarak yeni yaşam alanları kazandırmamız mümkün. Projemde bunu da düşünerek fokların rahatsız edilmeden izlenmesini sağlayacak seyir terasları gibi bazı özel alanlar da tasarladım. Başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili kurumlar destek verirse uygulanabilir, böylece doğaya ve geleceğe önemli bir iyilikte bulunmuş oluruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sanatseverlere dopdolu program
Sonraki Haber Stratejik plana Karşıyakalılılar yön verecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?