ANA SAYFA > İZMİR > Engellileri denizle buluşturacak proje askıda kaldı

Engellileri denizle buluşturacak proje askıda kaldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engellileri denizle buluşturacak proje askıda kaldı

Kamuya ait atıl durumdaki kamp ve tesislerden engellilerin de yararlanmasını öngören proje geçen martta Başbakanlığa sunuldu. İzmir Gaziemir’deki Dünya Engelliler Derneği’nin hazırladığı projeyle ilk aşamada 2 bin kişiye tatil olanağı sunulması hedefleniyordu. Projenin sahibi Dernek Başkanı Ali Karaibrahimoğlu, “Olumlu cevap almış ve çok umutlanmıştık. Başbakan değişti, bir daha da ses çıkmadı” dedi

Belki de hayatları boyunca hiç denize girememiş olan engellileri, güneşin sıcak yüzü, mavinin huzuru, denizin tuzuyla tanıştıracak olan proje, Başbakanlık koltuğunun el değiştirmesiyle askıda kaldı. Dünya Engelliler Haftası’nın kutlandığı dönemde engellilerin yüzünü güldürecek müjde niteliğindeki haber, 2003 yılından beri İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde faaliyet gösteren Dünya Engelliler Derneği’nden geldi. Kamuya ait atıl durumdaki kamp ve sosyal tesislerin engellilerin kullanımına açılmasını öngören söz konusu proje, geçen mart ayının başlarında Başbakanlığa sunulmuş ve incelemeye alınmıştı. Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu tarafından hazırlanan proje, yaz sezonunda en az 2 bin engelliye, aileleriyle birlikte tatil yapma olanağı sağlanmasını öngörüyordu.

Başbakan Yıldırım’a özel çağrı

Başbakanlık koltuğuna Ahmet Davutoğlu’nun yerine Binali Yıldırım’ın gelmesiyle sonuçlanan süreçte projeyle ilgili Ankara’dan bir daha ses çıkmadığını söyleyen Dernek Başkanı Karaibrahimoğlu, “Bu değişiklik sırasında yaşanan karışıklık ve yeni dönemde projemiz gözden kaçmış olabilir. Ancak biz bu konuda olumsuz düşünmek istemiyoruz” diye konuştu. Başbakan Yıldırım’ın milletvekili seçildiği ve geçmişte Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu İzmir’e özel önem verdiğini dile getiren Karaibrahimoğlu, “Bilgisi olması halinde projemizin hayata geçmesi için özel bir çaba harcayacağını biliyorum. Sayın Başbakanımıza biz engellileri denizle buluşturacak projeyi hayata geçirmesi için çağrıda bulunuyorum” dedi.

“Dört duvar arasından çıkalım”

Türkiye’nin kıyı şeridinde kamuya ait çok sayıda kamp, misafirhane ve sosyal tesisin kapatıldığını ve atıl durumda olduğunu belirten Karaibrahimoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de nüfusun yaklaşık 12’si engelli. Ne yazık ki engellilerin birçoğu dört duvar arasında bir yaşam sürüyor. Sosyal hayata katılmalarının önünde sayısız engeller var. Dernek olarak bu engellerin kaldırılması için yaptığımız çalışmalar sırasında, milyonlarca engellinin tatil yapmasının önündeki engelin kaldırılması amacıyla yola çıktık.” Bu konuda hazırladığı projeyi daha önce çeşitli kurum ve kuruluşlara sunduğunu söyleyen Karaibrahimoğlu, çalışmasını son olarak Başbakanlığa sunma fırsatı bulduğunu söyledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege Bölgesi'nde obezite oranı korkutuyor.
Sonraki Haber Unutulmaya yüz tutan çocuk oyunları kitaplaştırıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?