ANA SAYFA > İZMİR > En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

Yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda birinci olan Zafer İlkokulu’na ödülleri verildi.

Atık pillerin düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin aşılanması ve gelecekte daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle TAP ve Ödemiş Belediyesi tarafından "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" düzenlendi. 

Kampanya kapsamında 2021-2022 Öğretim yılı içerisinde Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 16 okuldan toplam 900 kilogram atık pil toplandı. Atık piller bertaraf işlemleri için Ödemiş Belediyesi tarafından TAP Derneği’ne gönderildi. TAP tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Zafer İlkokulu 150 kg Atıl Pil toplayarak ödülün sahibi oldu.  
TAP tarafından ödül olarak gönderilen spor malzemeleri, Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce Zafer İlkokulu’na teslim edildi. Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çalış Okul Müdürü Gülhiz Gümüş’e teşekkür etti. 
 
BAŞKAN ERİŞ: “OKULLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 
Atık pil toplama kampanyasına destek veren öğrencileri kutlayan Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çevre bilincinin erken yaşlardan itibaren kazandırılması çok önemli. Çünkü biz bu gezegeni gelecek nesillerimizden emanet aldık. Onlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına sorumluluk hepimizin. Bu anlamda Belediyemiz ‘Sıfır Atık’ hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu hedefimizin bir parçası olarak atık pillerin geri dönüşümü ya da güvenli şekilde bertarafı konusunda Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi hemşehrilerimize hizmet veriyor. Küçük Menderes havzasının atık getirme merkezine sahip ilk ve tek belediyesi olarak bu alanda sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. TAP Derneği ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle okullarımızda düzenlediğimiz kampanya ile çocuklarımız ve aileleri de atık pil toplama çalışmalarımıza destek veriyor. Sadece bir atık pilin 600 bin litre suyu kirletme tehlikesini düşündüğümüzde bu duyarlılık daha da önem kazanıyor. Çevre dostu kampanyaya destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyor, bu güzel duyarlılıkta ilk sırayı alan Zafer İlkokulumuzu da tebrik ediyorum. Bu rakamların her geçen gün artacağına inanıyorum” dedi. 
 
KAMPANYA BU YIL DA DEVAM EDECEK 
Ödemiş Belediyesi ile TAP’ın çevre dostu kampanyası 2022-2023 eğitim yılında da devam edecek. 01.12.2022 - 30.04.2023 tarihleri arasında yapılacak Atık Pil Toplama Kampanyası sonrası yine ilk sırayı alan okula çeşitli armağanlar verilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Narlıdere'de kadın, siyaset ve demokrasi konuşuldu
Sonraki Haber Tarımın kalbi İzmir'de attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?