ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: En büyük müjde; terör ve şehit haberlerinin son bulmasıdır

CHP’li Sındır: En büyük müjde; terör ve şehit haberlerinin son bulmasıdır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: En büyük müjde; terör ve şehit haberlerinin son bulmasıdır

Seçim bölgesindeki çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Onur Mahallesi Körfez Evleri’nde hemşerileriyle bir araya geldi.

Ülke ve kent gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sındır, 9 Eylül’de 9 proje açıklayan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Sındır, “içi boş projeleri bıraksınlar, terörü nasıl bitireceğinin projesini ortaya koysunlar” dedi.

“HEM BİZLERİ HEM İZMİRLİLERİ ÜZDÜ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun müjde olarak 9 Eylül’de 9 proje açıklamasını sert bir dille eleştiren Sındır, “açıklanan projelerin toplam maliyeti topu topu 30 milyon lira olarak ifade edildi. Bugün İzmir’in metropol ilçe belediyelerinden her hangi birisinin 10’da 1’i kadar bir bütçe. İzmir gibi Türkiye tarımının yüzde 9’unu üreten bir bölgede 9 Eylül’e 9 proje diyerek, bunun da heyecan verici projeler olarak ifade edilmesi hem bizleri hem İzmirlileri üzdü” dedi.

“SAYIN BAKANI CİDDİYETE DAVET EDİYORUM”

Halkın hükümetten yaşamsal önemde projeler beklediğini söyleyen Sındır, “Ben sayın bakanı ciddiyete davet ediyorum. Görevini layıkıyla yapmaya davet ediyorum. Halen daha sulanabilir tarım topraklarının yarsının sulanamadığı bir ülkede, sulama yatırımları ve müjdeleri ile ortaya çıkmasını bekliyorum.  Küçük Menderes Havzası susuzluktan kan ağlıyor. Üretici perişan; onlarca yüzlerce çiftçimiz Tire’den, Ödemiş’ten, Beydağ’dan ve Bayındır’dan susuzluk meselesi yüzünden yıllardır tarlalarını bahçelerini sulayabilirken, bu yıl sulayamamanın endişesi ve öfkesi ile beni aradı. 9 Eylül’e 9 proje açıkladılar, 35 İzmir 35 Proje vardı. Eğer 01 Adana olsaydık 01 proje olacaktı ya da 9 Eylül değil de 1 Eylül olsaydı 1 proje olacaktı. Böyle numara kodları ile kamuoyunu yanıltmasınlar“ dedi.

“SİYASİ RANT PEŞİNDE KOŞMASINLAR!”

Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkede her gün terör ve saldırı haberleri yürekleri yakarken, topluma proje müjdesi vermeyi bıraksınlar. Bunun üzerinden siyasi rant peşinde koşmasınlar. Bugün herkesin önceliği güvenlik olmuştur. Halkımızın beklediği en büyük müjde terör ve şehit haberlerinin son bulmasıdır. Terörün bitmesidir. Terörü nasıl bitireceğinin projesini ortaya koysunlar. Bu da lafta kalmasın. Daha önce de yaptılar. Açılım dediler, milli birlik kardeşlik projesi dediler ne oldu oldu? Sonuç, tüm Türkiye’nin yüreğinin dağlandığı, huzur ve birliğinin tehdit edildiği karanlık bir tablo. Biz somut sözde değil gerçekte de yaşanan güvenliğin ve barışın ortamını görmek işitiyoruz. Bu ülkede huzuru istiyoruz, bu ülkede barışı istiyoruz, bu ülkede kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Irkıyla, diliyle, diniyle, mezhebiyle kim ne olursa olsun etnik kimliğiyle Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i Boşnak’ı bir arada kardeşçe yaşamayı istiyoruz. Ben bu yaşamın projesini görmek istiyorum. 9 değil 90 proje de açıklasalar 13 yıldır bu ülkeyi getirdikleri nokta ortada. Artık insanlar karnını doyurmayı bile bıraktı, canının güveliği ile uğraşıyor.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Eko-verimlilik stratejisi meyvelerini vermeye başladı
Sonraki Haber Foça'nın 93.Kurtuluş Yıldönümü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?