ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: TRT yönetimi işine baksın, kamu yayıncılığı yapsın

CHP'li Sertel: TRT yönetimi işine baksın, kamu yayıncılığı yapsın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: TRT yönetimi işine baksın, kamu yayıncılığı yapsın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, şarkıcı Sibel Tüzün’e TRT tarafından konulan yasağı eleştirdi.

Sertel, “Bütün yandaşlar, Atatürk’e hakaret edenler, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na demediklerini bırakmayanlar, rüyasında Allah’ı gördüğünü iddia eden aklı evveller TRT’de yer buluyor. Ancak haksızlığa uğramış, kazandığı seçim elinden alınmış Ekrem İmamoğlu’yla ilgili tweet atan sanatçılar TRT’de yasaklanıyor. Halkın tamamından alan ancak iktidarın dümen suyunda günden güne boğulan TRT’yi kınıyorum” dedi.

TRT’nin bir partinin değil devletin kurumu olduğunu bir kez daha altını çizerek hatırlatan Atila Sertel, halktan kesilen paralarla ayakta duran TRT’nin halkın tamamının görüşlerini yansıtması gerektiğini vurguladı. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sevilen sanatçı Sibel Tüzün’ün de aralarında olduğu çok sayıda sanatçımız duyarlılık göstererek, haksızlığın karşısında susmadılar. Konuşma vakti dediler ve Ekrem İmamoğlu’na yapılan zulüm karşısında sosyal medyadan ‘Her şey çok güzel olacak’ diyerek YSK’ya tepkilerini gösterdiler. Bir anda çığ gibi büyüyen bu destek karşısında panikleyen iktidar mensupları akıl almaz açıklamalar yaptılar. Linç kültürünün fitilini yeniden ateşleyen Cumhurbaşkanı, iş adamlarını tehdit etti. Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi, destek veren ünlülerin fişlendiğini duyurdu. İktidarın borazanı haline gelen, saraydan yönetilen TRT’de şarkıcı Sibel Tüzün üzerinden tüm sanatçılara gözdağı vermeye çalıştı. KİT Komisyonu’nda, Meclis’te ve her platformda ısrarla söylüyorum. TRT, halkın tamamından kesilen elektrik katkı payı ve bandrol gelirleri ile ayakta durmaktadır. Belli bir kesimin değil tüm Türkiye’nin görüşlerini yansıtmalı, sesini duyurmalıdır.  Sanatçı da iş adamı da düşüncelerini söylemekte özgürdür. Kimseyi düşüncelerinden dolayı yargılamak ve akılları sıra cezalandırmak TRT yönetiminin haddi değildir. TRT yönetimi işine baksın, kamu yayıncılığı yapsın.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye Şampiyonlarından Başkan İduğ’a ziyaret
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes maçıyla sezonu tamamlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?