ANA SAYFA > İZMİR > CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN açıklaması

CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İl Başkanı Yücel'den İZBAN açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İZBAN’ da devam eden grevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisini kullanarak 60 gün boyunca ertelemesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yücel "Gönül isterdi ki grev böylesine tepeden inme bir kararla sona ermek yerine,  işçilerimiz kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’ nun sunduğu yüzde 30’a kadar çıkarılan zam teklifini kabul etselerdi ve böylesine emrivakilere gerek kalmasaydı. İZBAN’da baştan beridir hem işçilerimiz, hem de İzmirli hemşerilerimiz mağdur olmasın diye çabaladık. Gelinen noktada İzmirlilerin İZBAN’ a kavuşmuş olması sevindiricidir. Diliyoruz ki bundan sonraki süreçte İZBAN yönetimi ve Sendika uzlaşır" dedi.

İZBAN’ da grevin sona erdirilmesi ile ilgili AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi’nin açıklamalarını da değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “İZBAN büyükşehir belediyemizin ve hükümetin yüzde 50 ortaklığı ile yönetilen bir şirket.   Bu grevin cumhurbaşkanının kararı ile ertelenmesi üzerinden bile, AKP’nin bir çıkar elde etmeye çalıştığını görmekten üzüntü duyuyoruz. AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayının açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyoruz. İZBAN’da çözüm için en çok çabayı kimin sarf ettiğini, grev bitsin İzmir İZBAN’a kavuşsun diye, işçilere en yüksek teklifi kimin götürdüğünü bütün İzmir kamuoyu biliyor. Grevin ertelenmesi ile ilgili karardan Sayın Zeybekçi’ nin kahramanlık çıkarma çabası gösteriyor ki, Zeybekçi İzmir’deki seçim kampanyasını polemik, suçlama ve kutuplaşma üzerine kurmuş. Bu eskimiş  siyaset tarzına ne biz, ne de İzmirliler taviz vermez”  diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kahve Aşkı gösterisi ilk kez İzmir'de
Sonraki Haber Prof. Kuruoğlu: Dil ve konuşma bozuklukları terapileri birbirinden çok farklı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?