ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme'de kurtuluş coşkusu 2 gün sürdü

Çeşme'de kurtuluş coşkusu 2 gün sürdü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme'de kurtuluş coşkusu 2 gün sürdü

Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluşlarının 93'ncü yıldönümleri, Çeşme'de, iki gün süren etkinliklerle kutlandı. Katılımın yoğun olduğu törenlerde, bayraklar eşliğinde yüründü.

15 Eylül Alaçatı, 16 Eylül Çeşme'nin kurtuluşunun 93'ncü yıldönümleri Çeşme'de iki gün süren törenlerle kutlandı. Kutlamalara; CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Şehit anıtına kırmızı karanfil

15 Eylül Alaçatı'nın kurtuluşunun kutlamaları, kapatılan Alaçatı Belediyesi'nde, Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç'ın tebrikleri kabulüyle başladı, Atatürk Parkı'nda devam etti. Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okunurken Türk Bayrağı göndere çekildi. Ardından Alaçatı Şehitliği'ne bayraklar eşliğinde, bölge sakinlerinin alkışları arasında yüründü. Alaçatı Şehitliği'nde de şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu, Türk Bayrağı göndere çekildi. Törene katılanlar, anıta kırmızı karanfil bıraktı.

Bayraklarla kutlandı

Çeşme'nin kurtuluş kutlamaları ise 16 Eylül sabahı, Sıdıka-Kelami Ertan Lisesi önünde toplanan halk kortejinin, Çeşme Çarşısı olarak bilinen İnkılap Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe dükkanlarını bırakarak katılan esnaf ve çarşıda bulunan  bölge sakinleri de bayraklarıyla eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu yapıldı,  İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Son günlerdeki şehit haberleri dolayısıyla etkinliklerde eğlence programı yapılmadı.

Cumhuriyetin temel taşı

Kurtuluş günlerinin sadece hatırlamak ve anmaktan ibaret olmadığını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Kurtuluş günleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşıdır. Tam bağımsız Türkiye'nin haykırışıdır " dedi. Son zamanlarda giderek artan şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Dalgıç, "Analar, babalar daha fazla gözyaşı dökmesin. Bu vatanı beraber kurtardık. Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulmasını, şehitlere yenilerinin eklenmemesini diliyorum. Atatürk'ün bize çizdiği yol doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağıma ant içiyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Piri Reis Üniversitesi gemisi İzmir'de
Sonraki Haber AK Parti İzmir İl Kadın Kolları seçim startını verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?