ANA SAYFA > İZMİR > Büyükşehir Dayanışma Noktaları’nı uluslararası ortak akılla geliştiriyor

Büyükşehir Dayanışma Noktaları’nı uluslararası ortak akılla geliştiriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyükşehir Dayanışma Noktaları’nı uluslararası ortak akılla geliştiriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 11 farklı bölgesinde dar gelirli yurttaşlara hizmet veren Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nı daha kapsayıcı, sürdürülebilir ve nitelikli hale getirebilmek için düzenlenen CIPPS programına katıldı. Program kapsamında Kuşadası’nda çalıştay düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentteki dayanışmayı büyütmek için kurduğu Bizİzmir Dayanışma Noktaları, uluslararası ortak akıl faaliyetleriyle standartlarını yükseltiyor. İhtiyaç noktalarında günlük sıcak yemekten psikososyal desteğe, okuma-yazma kurslarından ağız ve diş bakımına kadar yurttaşlara destek olan Bizİzmir Dayanışma Noktaları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, İsveç'teki Lund Üniversitesi ve Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsani Hukuk Enstitüsü iş birliği ile uygulanan CIPSS (Kamu Alanlarının ve Kamu Hizmetlerinin Kapsayıcı, Sürdürülebilir, Dirençli Olarak İnovasyonu ve Birlikte Tasarımı) programı kapsamında Kuşadası'nda ara dönem çalıştayına katıldı. Türkiye ve Kuzey Makedonya'dan 23 katılımcının olduğu çalıştayda ülke ekiplerinin değişim projeleri sunuldu, geri bildirimler alındı ve deneyimler paylaşıldı. Programda Türkiye'den İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi yer aldı.
 
Yoksullukla mücadelede dönüm noktası olacak
Yoksulluk ve yoksunlukla etkili mücadelede bir dönüm noktası olacak program ile işlevsel çeşitlilik gösteren kişilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların haklarıyla ilgili olarak belediye hizmetlerine ve kamusal alanlara odaklanılıyor. Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nın yerinde hizmet modeli ile elde edilen başarı, benzer destek ağlarının kurulması için de bir temel oluşturacak. Program aracılığıyla, şehirleri ve insan yerleşimlerini kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir hale getiren sürdürülebilirlik hedefine katkı sağlanacak. Benzer zorluklarla karşı karşıya olan farklı belediyelerden profesyonellerin oluşturduğu ağ, iş birliğini ve en iyi uygulamaların paylaşımını artıracak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyespor, Beylikdüzü'nde kaybetti
Sonraki Haber Karşıyaka'dan TBF Başkanı Türkoğlu'na ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?