ANA SAYFA > İZMİR > Bucalı kadınlar kendi işinin patronu oluyor

Bucalı kadınlar kendi işinin patronu oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bucalı kadınlar kendi işinin patronu oluyor

Kadınların ekonomik yaşama katılmaları için ücretsiz meslek edindirme kursları açan Buca Belediyesi, 6 ay gibi kısa bir sürede kadınların kendi işinin patronu olmalarını sağlıyor. Ücretsiz biçki dikiş kurslarına katılan kadınlar, kendi markalarını yaratıp sosyal medya hesaplarından pazarlayarak aylık 3000 TL’ye varan gelire ulaşıyor.

Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Çamlıkule Semt Evi’nde düzenlediği biçki- dikiş kursu Bucalı kadınların hem maddi hem de manevi sıkıntılarına şifa oluyor. Hayatlarında ilk kez biçki dikiş yapan kadınlar haftada 3 günü ders alarak hayatlarında yeni kapılar aralıyor.6 ay süren biçki dikiş ve 4 ay süren kalıp eğitimlerine katılan kadınlar boş zamanlarını meslek öğrenerek değerlendirirken Milli Eğitim Bakanlığı onaylı üç ayrı sertifika almaya da hak kazanıyor.   

Evlendikten sonra Buca’ya yerleşen Raziye Ayvar(28) kursta ayda öğrendikleriyle kendi tasarımlarını ortaya koyan kursiyerlerden sadece biri. Teknik bilgilerin yanında usta eğitmenlerin yönlendirmesiyle dikiş yeteneğini geliştiren Raziye Ayvar, çocuk kıyafetleri dikip sosyal medya hesaplarından pazarlayarak aile bütçesine aylık 3000-TL’ye varan gelir elde etmeye başlamış. Kurs sayesinde boş zamanlarını üreterek dolduran ve kazançla harmanlayan Ayvar, çocuk kıyafetlerinin ardından kendini geliştirerek abiye kıyafete üretiminde kendi markasını yaratmayı hedefliyor.  

Emekli olduktan sonra çok sevdiği dikiş eğitimine başlayan 61 yaşındaki Mukaddes Özşen’se kendi kıyafetlerini dikiyor olmanın gururunu yaşıyor. Mukaddes Özşen “ Zevk için başladım ama bir sıkıntı olsa dikiş dikerek para kazanabilecek duruma gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Altın bileziğim oldu” sözleriyle mutluluğunu dile getiriyor.  
Safinaz Şahin (50) ise kızının üniversite sınavı döneminde stresini yenmek için başladığı kursla aile bütçesine katkı sağlayanlar arasında. Şahin, “Kızım geçen sene LGS sınavlarına hazırlanıyordu. Bu sınav stresini atmak için bu kursa katıldım. Çok güzel şeyler öğrendim. Öğrendiklerimle çevreme satış yapmaya başladım. Şimdi kızımın eğitim masraflarına çevreme satış yaparak karşılıyorum, bütçeme katkı sağlıyor. Çok mutluyum” açıklamasında bulunurken, bir diğer kursiyer Mecbure Demir( 47) ise “Hem para kazanıyorum, hem keyifli zaman geçiriyorum. En güzeli para kazanmak. Kendi harçlığımızı üreterek çıkarıyoruz. Arkadaşlarıma çevreme satış yaparak aylık 2000-TL civarı para kazanıyorum” açıklamalarıyla tüm Bucalı kadınları kurslara çağırdı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Her şey bisikleti olmayan çocuklar için
Sonraki Haber Bilim Şenliği başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?