ANA SAYFA > İZMİR > Bucalı kadınlar 25 bin maske üretecek

Bucalı kadınlar 25 bin maske üretecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bucalı kadınlar 25 bin maske üretecek

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bünyesindeki kurs ve eğitim faaliyetlerine ara veren Buca Belediyesi, maske imalatı için semt merkezini faaliyete açtı.

Türkiye genelinde vatandaşların koronavirüse karşı önlem alınması için toplu taşıma araçları, pazar yerleri ve marketler başta olmak üzere kapalı alanlarda maske kullanımının zorunlu tutulması üzerine, gerekli ihtiyacının karşılanması için Buca Belediyesi tarafından üretime geçildi.

Çalışma için gönüllü kursiyerlerden hazırlanan 7 kişilik bir ekip, Çamlıkule Ceren Özdemir Semt Merkezi’ndeki dikiş atölyesinde faaliyete başladı. 

Sosyal mesafe kurallarına ve dezenfekte kriterlerine uygun olarak önlemlerin alınmasının ardından kursiyerler, günlük kullanıma elverişli ve standartlara uygun malzemelerle  maske üretimi gerçekleştirdi. Koronovirüs salgını sonlanana kadar üretim yapmaya devam edecek atölyede, İlk etapta 25 bin adet maske hazırlanacak. Yetişkin maskelerinin yanı sıra çocukların evlerde de kullanabilecekleri çocuk maskeler imal edilecek. Hazırlanan maskelerin hemşehrilere dağıtımı, Buca Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balçovalı Çocuklar 23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşayacak
Sonraki Haber Evden, ''Evde kal''ı resmettiler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?