ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da bağlar sevgiyle örüldü

Bornova’da bağlar sevgiyle örüldü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da bağlar sevgiyle örüldü

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Erasmus+ kapsamında yürütülen TexUnite projesi dahilinde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Knitting Lab” adlı çalışmayla geri dönüştürülmüş ipliklerden örülen atkı ve eldivenler, Bornova Belediyesi’ne bağlı +1 Down Kafe’de çalışan Down sendromlu bireylere hediye edildi.

Ege Üniversitesi öğrencilerinin el emeğiyle hazırladığı bu hediyeler, sadece kış aylarında ısıtan parçalar değil; sürdürülebilirliğe, duyarlılığa ve eşitliğe atılan sıcacık birer adım oldu. Öğrenciler, +1 Down Kafe'de Down sendromlu bireylerle bir araya gelerek hem onlara kendi ördükleri atkı ve eldivenleri takdim etti, hem de samimi bir bağ kurdu. Gülümsemelerle dolu bu özel buluşmada sevgi, anlayış ve toplumsal sorumluluk bir arada hissedildi.
 
‘Değerli bir adım’
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, gençlerin sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk gibi değerli konulara sahip çıkmalarının, gelecek için çok değerli bir adım ve büyük bir umut kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Down sendromlu bireylerin yaşamın her alanında görünür ve etkin olmalarını desteklemek, bizim öncelikli görevlerimizden biri. Ege Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
TexUnite ile sürdürülebilirliğe eğitimle dokunmak
TexUnite Erasmus+ projesi, üniversite öğrencilerinin sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıklarını artırmayı, öğrendiklerini ise toplumla paylaşmalarını hedefliyor. “Knitting Lab” bu yaklaşımın örnek bir uygulaması olarak öne çıkıyor. Proje, sosyal etkiyi artırırken, üniversite-toplum iş birliğini de güçlendiriyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZENERJİ, İzmir’in yeşil yol haritasını paylaştı
Sonraki Haber Atık ayrıştırma projesinde farkındalık artıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?