ANA SAYFA > İZMİR > Bergama’daki arkeolojik kazılar anlatıldı

Bergama’daki arkeolojik kazılar anlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bergama’daki arkeolojik kazılar anlatıldı

Bergama’da gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında gelinen nokta ve yapılan işler hakkında bilgilendirme yapılmak üzere bir toplantı düzenlendi.

Bergama Belediyesi ev sahipliğinde Haluk Elbe Salonu’nda yapılan toplantıya Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, paydaşlar, öğretmenler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı. Toplantıya Alman Enstitüsü Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Bergama Kazısı Eş Başkanı Doç.Dr. Güler Ateş ve Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Dr. Ulrich Mania konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar Bergama’daki Arkeolojik Araştırmalar, Koruma Çalışmaları ve Sosyal bağlamda tarihi mahalle sakinleri ile birlikte yapılan etkinlikler ve sosyal içerikli tarihi ve kültürel değerleri koruma bilinci oluşturulmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Toplantının son bölümü soru-cevap şeklinde devam etti.

Bergama’nın tarihi ve kültürel değerleri ile eşsiz bir açık hava müzesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemizin her köşesi buram buram tarih kokuyor. Toprağın altından tarih fışkırıyor. Biz bu yönümüzle açık hava müzesiyiz. İlçemizde tarihle iç içe yaşıyoruz. Bu bizim için çok önemli bir değer. Bu değeri hemşerilerimize iyi anlatmamız ve ekonomik girdiye dönüştürmemiz lazım. İşte o zaman ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız tarihi değerlerimize daha çok sahip çıkacaktır” dedi. Başkan Koştu, Bergama’daki arkeolojik çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan konuşmacılara da teşekkür etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Urla'da üreticiye destek
Sonraki Haber 4 bin 304 kadının hayatına dokundular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?