ANA SAYFA > İZMİR > Başkan Soyer Gaziler Günü törenine katıldı

Başkan Soyer Gaziler Günü törenine katıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Soyer Gaziler Günü törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, komutanlar ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verildiğini hatırlattı. Mehmet Gökmen, “Tarihimizde şehitlik ve gaziliğin onuru var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı için savaşır. Bunun en güzel örneği de ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda yaşandı. Şunu herkes bilsin ki her ne olursa olsun kutsal vatan topraklarını hedef alanlar, kahraman ordumuz, emniyet güçlerimiz ve vatanseverlerin mücadelesi karşısında yok olmaya mahkûmdur” dedi.

Program sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri Bandosu gösteri yaptı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Mardin'de berabere kaldı
Sonraki Haber CHP Başkanı Serdar Koç'un kızı evlendi..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?