ANA SAYFA > İZMİR > ''Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak''

''Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak''

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan Plastik Sanatlar Sergisi “Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak” sanatseverlerle buluştu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” programı kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı   “Atamız ve Biz - İzinde İz Bırakmak II”  konseptli plastik sanatalar karma sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dr. Öğretim Üyesi Emine Halıçınarlı, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. 
Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Merih Tekin Bender, “Konsept için Ulu Önder Atatürk’e adanan eserleri taşıyabilen bir kavram olarak ‘İzinde İz Bırakmak’ ismini belirledik. Bu adla geçtiğimiz sene de yine Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında sergi düzenlemiştik. İsmin çok anlamlı olduğunu düşündüğümüz için aynı isimle ikinci kez düzenlemeye karar verdik. Sergiyi bu şekilde gelenekselleştirmek istiyoruz. Katılımcılar, sergimizde 18 adet eseri karma olarak ve değerlendirme fırsatı bulacaklar. Öğrencilerimiz ders vakitlerinden bağımsız olarak çalışarak bu eserleri ortaya koydular. Biz, bu projeleri ortaya koymaları için onları zorlamadık. Hem maddi hem manevi emek verdiler. Eserleri ders kapsamında değil de içlerinden geldiği için yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel Sanat Eğitimi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı çalışmalarda farklı teknikler kullanıldı. Sergide klasik tarz çalışmaların yanında; sürrealist, 3 boyutlu, soyut çalışmalar dikkat çekti. Sergide,  öğrenciler eserleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken, Atatürk'ün sevdiği parçalar da katılımcılara sanat dolu dakikalar yaşattı.      

Sergi; meraklılar ve sanat yoluyla Cumhuriyet ve Atatürk sevgisine dair duygularını bir kez daha tazelemek isteyenler için 15 Kasım tarihine kadar Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Sanat Galerisi'nde açık olacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanları zirvesi İzmir’de başladı
Sonraki Haber Karşıyaka, Elazığ Belediye Spor FK'yı konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?