ANA SAYFA > İZMİR > AMERİKA'DAN ŞİFA'YA REKOR KABUL

AMERİKA'DAN ŞİFA'YA REKOR KABUL

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AMERİKA'DAN ŞİFA'YA REKOR KABUL

Şifa Üniversitesi öğrencileri USMLE stajı için Amerika’dan rekor düzeyde kabul aldı. Tıp Fakültesi’nden 18, diğer fakülte ve bölümlerden de 20 olmak üzere toplam 38 Şifa öğrencisi şu anda Amerika’nın en seçkin üniversitelerinde staj yapıyor.

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin USMLE (United States Medical Licensing Examination) sınavına hazırlanan 50  kişilik 3. sınıfından 14 öğrenci, Tıp 1 ve 2. sınıflarından da 4 kişi olmak üzere toplam 18 öğrencisi; yaz stajı için ABD’nin en seçkin üniversitelerinden kabul aldı. Diş Hekimliği Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinden dil eğitimi, staj ve proje amaçlı giden öğrencilerle birlikte Şifa Üniversitesi’nin ABD’deki üniversitelerde staj yapan öğrenci sayısı 38’i buluyor. Şifa Üniversitesi öğrencilerinin stajlarını sürdürmekte olduğu üniversitelerden bazıları şunlar:

Harvard Medical School, Baylor College, MD Anderson Cancer Center of Texas University, Boston MA Woman’s and Brigham Hospital, University of Cincinnati Brain Tumor Center, Albert Einstein University of Yeshiva, University Hospitals Case of Medical, University of Nebraska Medical, Cincinnati Children Hospital Medical Center Heart Institute, Albert Einstein Medical College Newyork City, Johns Hopkins University; University of Washington, Khach San Washington University, Columbia University.

Şifa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, öğrencileri birinci sınıftan itibaren bu tür yurt dışı eğitim programlarına yönlendirdiklerini belirterek, Tıp Fakültesi’nden 18, toplamda ise 38 Şifa öğrencisinin Amerika’da staj yapmasının büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Atabay, “Öğrencilerimizi ilk yılından itibaren; ‘sadece Türkiye’deki TUS sınavına değil, ABD’deki bir anlamda TUS’un karşılığı olan USMLE sınavına da hazırlanmaları konusunda yönlendiriyoruz. USMLE sınavlarına hazırlık sürecinde özellikle ABD’de yaptığınız staj, katılmış olduğunuz projeler vb. faaliyetleri de başvuru dosyanızda  sunuyorsunuz. Üstelik bu yaz stajlarına sadece USMLE sınavlarına hazırlık için de gidilmiyor. İleride araştırmacı hekim, akademisyen olmak isteyen öğrenciler için de bu stajlar çok büyük önem arz ediyor” dedi. 

ABD’nin normal üniversitelerden bu kadar yoğun öğrenci kabul etmediğini de hatırlatan Prof. Dr. Atabay, “Öğretim üyelerimizin öğrencilerimizi sürekli yönlendirmeleri, cesaretlendirmeleri; üniversitemizin de onlara bu yönde destek olması, referans olması bu sonucu getiriyor. Öğrenciler ilk yıllarında daha çok bizim desteğimizle bu stajları ayarlayabiliyor ve kabul alabiliyorlardı. Ancak, 3. sınıfı bitiren öğrencilerimizin büyük çoğunluğu staj yapacağı kurumu kendileri buldu ve kendi imkanları ile gitti. Bizler de bu üniversitelere öğrencilerimiz için referans mektupları yazdık. Ancak şu bir gerçek ki, Şifa Üniversitesi’nin başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışında artık bir marka değeri var” diye konuştu.

Öğrencilerin ABD’den rekor düzeyde kabul görmesinde Şifa Üniversitesi’nin verdiği yabancı dil eğitiminin de payı sahibi olduğunu anlatan Atabay, “Öğrencilerimizin İngilizcelerini ona göre hazırladık. Bir 3. sınıf öğrencisi, İngilizcesine güvenerek böyle bir yaz stajına gidiyorsa, bu bizim yabancı dil eğitimimizin başarısını gösteriyor” dedi.

Şifa Üniversitesi’nde ilk 3 yılının ortalamasına göre kendi bölümünü birinci tamamlayan öğrencilerin bu stajlara ücretsiz olarak gönderildiğini de belirten Atabay, bu uygulamanın diğer öğrencileri de motive ettiğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber GEZİ PARKI BELGESELİ KARŞIYAKA'DA
Sonraki Haber İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ ARTTI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?