ANA SAYFA > İZMİR > Akdeniz İzmir’de buluşuyor

Akdeniz İzmir’de buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akdeniz İzmir’de buluşuyor

İzmir’i “Akdeniz’in parlayan yıldızı” yapma hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu ay içinde, biri Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES) Genel Kurul’u olmak üzere, 3 önemli uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak.

Akdeniz kentleriyle işbirliğine büyük önem veren ve İzmir’i Akdeniz’in lider kentlerinden biri yapabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte tam bir Akdeniz havası estirecek. Bu hafta içinde Akdeniz kentleri arasında ulaşım sorunlarının masaya yatırıldığı “Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik” seminerleri ile Akdeniz Kentler Birliği’nin (MEDCITIES) Genel Kurul’una ev sahipliği yapacak Büyükşehir Belediyesi, ay sonunda da “Uluslararası Akdeniz Sempozyumu” düzenleyecek.

İzmir modeli
Fransız Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde finanse edilen CODATU (Kentsel Ulaşımı Geliştirme ve İyileştirme Kooperasyonu), Akdeniz Marsilya Entegrasyon Merkezi (CMI) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek “Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik” konulu seminer, 12 Kasım Çarşamba günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşması ile başlayacak. 2010 yılında Suriye’nin başkenti Şam’daki açılış konferansıyla başlayan ve ardından sırasıyla Marsilya, Barselona, Tunus ve Fas’ta düzenlenen seminerin kapanışı İzmir’de gerçekleştirilmiş olacak. “Ulaşımda İzmir Modeli’nin de sunulacağı seminerde, kent içi ulaşım sorunlarını, yerel çözümler ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik stratejileri masaya yatırılacak.

Çevre problemleri önce çıkacak
13 – 14 Kasım tarihleri arasında ise MEDCITIES (Akdeniz Kentler Birliği) 2014 Genel Kurul Toplantısı yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilecek. İspanya, Fransa, Arnavutluk, Hırvatistan, Tunus, Lübnan, Fas olmak üzere 7 üye ülkeden 49 yabancı katılımcının yer alacağı Genel Kurul’a 14 Akdeniz kentinden belediye başkanları ile Lübnan bölge valisi katılacak. Hilton Oteli’nde gerçekleşecek genel kurulun çalışma konuları arasında kentsel mobilite (hareketlilik), kentsel sürdürülebilir kalkınma stratejileri, su, atık yönetimi ve kentlerdeki hava kalitesinin iyileştirilmesi yer alıyor. Organizasyon kapsamında gerçekleşecek oturum ve çalıştaylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 – 2019 Stratejik Planı ile birlikte “Atık Su Yönetimi” konusunda bir sunum yapacak.

Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES) nedir?
MEDCITIES (Akdeniz Kentler Birliği), Akdeniz’e kıyısı olan kentler arasında bir ağ oluşturmak, Akdeniz’de kentsel çevre problemlerine dikkat çekerek bu sorunlara çözümler bulmak ve sürdürülebilir kalkınma konusunda çalışmalar yapmak amacıyla 1990 yılında Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından kurulan Akdeniz Teknik Yardım Programı’nın (METAP) inisiyatifinde Kasım 1991’de İspanya’nın Barselona kentinde kuruldu.

Akdenizlilik vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27-28 Kasım tarihlerinde ise “Uluslararası Akdeniz Tarihi, Kültürü ve Siyaseti Sempozyumu” düzenleyecek. Akdeniz’deki kültür yöneticileri, diplomat, tarihçi ve ekonomistleri İzmir’de toplayacak sempozyumda Akdeniz’in geleceği tartışılarak ortak bir “Akdenizlilik” vurgusu yapılacak. Toplantıda, İzmir’in yeni Akdeniz içindeki rolü ve rotası da çizilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’in Gururu "Deliha"
Sonraki Haber Lemur ve mirketlerden ilginç pozlar...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?