ANA SAYFA > İZMİR > 30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı

Büyük taarruzun ardından kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümü, İzmir'de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayram'ı kutlamaları, İzmir'de saat 09.30'da, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Vali Mustafa Toprak makamında tebrikleri kabul etti. Resmi kutlamaların adresi bir kez daha Cumhuriyet Meydanı oldu. Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutladı. Karma askeri bandonun yerini alması ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Albay Ziya Yaradanakul'un, konuşmasıyla geçit töreni başladı.

Geçit töreninde özellikle askerlerin yürüyüşü sırasında vatandaşlar, alkışlarla onlara sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan izleyiciler, bu sırada bol bol da fotoğraf çekti. Askerlerin ve askeri araçların geçişi sırasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopter ile uçaklarla tören alanının üzerinden geçti.

Geçit töreninin tamamlanmasıyla vatandaşlar, protokol tribününün bulunruğu alana gitti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra törene katılan protokol üyeleri ve siyasilerle de hatıra fotoğrafları çektirdi. Bu sırada en büyük sürpriz ise, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'ye oldu. İzmir Fuarı'nın onur konuğu olan illerinden Malatya'dan gelen ilçe belediye başkanları, kısa süre öncesine kadar 2'nci Ordu Komutanlığı yapan Orgeneral Galip Mendi'yi, tören alanında tebrik etti. Ordu komutanlığının merkezi Malatya olduğu için sık sık biraraya geldiği belediye başkanlarını karşısında gören Galip Mendi ile eşi de, bir süre sohbet etti.

Bunun yanı sıra akşamda, Ege Ordu komutanlığı, Güney Deniz Saha Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı bandoları da, Karşıyaka ile Konak ilçelerinde, halka açık konserler verecek. Vali Mustafa Toprak da yine akşam 30 Ağustos resepsiyonu düzenleyecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Starları 5 branşta faaliyet gösterecek
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Çağrı Merkezi: 444 1 KSK (575)

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?