ANA SAYFA > GÜNDEM > Zübeyde Hanım Karşıyaka'daki kabri başında anıldı

Zübeyde Hanım Karşıyaka'daki kabri başında anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zübeyde Hanım Karşıyaka'daki kabri başında anıldı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 92'nci yılı nedeniyle Karşıyaka’daki mezarı başında törenle anıldı.

Yunanistan sınırlarındaki Selanik kentine bağlı Langaza'da 1857 yılında dünyaya gelen Zübeyde Hanım, yerleştiği İzmir'de 14 Ocak 1923 tarihinde 66 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde 1940 yılında yaptırılan anıt mezarda yatan Zübeyde Hanım için ölümünün 92'nci yılı nedeniyle tören düzenlendi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Kaymakamı, Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı. Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Berat Köseoğlu 'Atamın Anası' adlı şiirini okudu.

Törene, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Kamu ve özel kurum yöneticileri, CHP, Ak Parti, MHP ilçe başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve İzmirliler katıldı.

Törende Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı, Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Yengi Borat, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Daire başkanı Aytuğ Balcıoğlu birer konuşma yaptı. Işıklı, Zübeyde Hanım'ın yaşamından söz ederek şöyle konuştu "Gazi Mustafa Kemal gibi insanlık ve vatan sevgisiyle yoğrulmuş bir evlat yetiştirip bizlere armağan eden Zübeyde Hanım'ın evlat yetiştirme konusunda gösterdiği çabanın bugünün annelerine örnek olması en büyük dileğimdir" dedi.

Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Berat Köseoğlu 'Atamın Anası' adlı şiiri okurken büyük ilgi gördü.

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve önceki ilçe başkanları Tuncay Bozkurt, Kerem Ali Sürekli ile bir gurup Ak Partili anıt mezar önünde fotoğraf çektirdiler.

 

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Savaş Özerdem'in adı Karşıyaka'da ölümsüzleşiyor
Sonraki Haber Karşıyaka Oda Orkestrası yola çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?