ANA SAYFA > GÜNDEM > Zübeyde Hanım Kabri Başında Anıldı…

Zübeyde Hanım Kabri Başında Anıldı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zübeyde Hanım Kabri Başında Anıldı…

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ölümünün 93. yılında Karşıyaka'daki kabri başında anıldı.

Anma törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, İlçe Müftüsü Cahit Erhun, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyka İlçe başkanı Uğur Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, MHP İlçe Başkanı Ufuk Öztürk ve diğer siyasi parti ilçe başkan ve temsilcileri ile kentteki resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Karşıyaka Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Vatan Partisi, Atürkçü Düşünce Derneği, Kızılay, Türk AssubaylarDrneği, Türk Subaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Türk Hava Kurumu, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Karşıyaka Toplumsal Dayanışma ve Paylaşım Derneği, Spastik Felçlileri Koruma Derneği Anıt Mezara çelenk sundu.

Çelenklerin sunumundan sonra Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi Başkanı Yengi Borat ve Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı'nın yaptığı konuşmaların ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu bir konuştu.

“Gencecik Canlar, Çocuklar Yitip Gitmese”

Kocaoğlu konuşmasında şunları söyledi. “Türk ulusunun aziz anası Zübeyde Ana, 93 yıldır güzel İzmir’imizin bağrında yatıyorsun. Gözünü dünyaya açtığın, çok sevdiğin Selanik’e benzeyen şehrimize ve seni çok seven bizlere varlığınla güç katıyorsun. Ebedi istirahatgahının İzmir’de oluşu bizi öyle onurlandırıyor ki, biz İzmir kadınları, dünyaya Ulu Önder Atatürk’ü getirmiş senin gibi bir anaya nasıl gıpta ediyoruz bilemezsin. Keşke Ulu Tanrı, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir oğlu dünyaya getirmeyi tekrar bir Türk kadınına nasip etse. Bu tabii tatlı bir hayal ama sana Layık olmaya çalışmak mümkün. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş karşıtı o muhteşem öğüdü ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ nasıl mümkün olunur? Biz tüm analar bunu can-ı gönülden diliyoruz. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Ah bir barış olsa, gencecik canlar, çocuklar yitip gitmese” dedi.

Zübeyde Hanım İlkokulu Öğrencisi Ecrin Hazır'ın kendi yazdığı "Zübeyde Ana" adlı şiiri okuması büyük alkış aldı.

İstanbul Büyükçekmece’den törene Zübeyde Hanım fotoğrafının baskısının bulunduğu beyaz şalla örten kadınların katılmaları dikkat çekti.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında organ bağışı…
Sonraki Haber Kaymakam Sadettin Yücel'e taziye ziyaretleri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?