ANA SAYFA > SAĞLIK > Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında organ bağışı…

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında organ bağışı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında organ bağışı…

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen organ bağış kampanyasında 37 kişi organlarını bağışladı.

1997 yılında organlarını bağışlayan Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, organ bağışlarının 2013 yılından itibaren sisteme girmesinden dolayı bir kez daha organlarını bağışladı. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında düzenlenen organ bağışı kampanyasında parti yöneticilerinin yanı sıra üyelerde organlarını bağışlamak için kuyruğa girdi.
40 yakın organ bağışının yapıldığı organ bağışı kampanyasının açılışında Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve böbrek nakli olan Burçin Dinler birer konuşma yaptı. Daha sonra toplantı salonunda toplanan AK Parti Karşıyaka İlçe yönetici ve üyelerine, Organ Bağışı ve Organ Nakli’nin anlam ve önemi anlatıldı.
İlk kez bir siyasi parti ilçe başkanlığının böyle bir organizasyona imza attığını vurgulayarak, kendi organlarını bağışlayarak kampanya startını veren AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, "Teşkilat olarak hedefimiz büyük. Çünkü hedefimiz can kurtarmak, yaşama el uzatmak" dedi. Mertoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından birisi; tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklardır. Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan bir çok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Sağlıkta Dönüşüm programı ile hepimizin malumu sağlık hizmetlerinde son 13 yılda çok büyük bir reform yaşanmıştır. Sağlık hizmetlerinin kalitesi artmış, vatandaşlarımıza etkin, kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti sunumu sağlanmıştır. Sosyal Güvenlik devrimi gerçekleşmiş ve tüm SGK tek çatı altında birleştirilmiştir. Artık vatandaşlarımız ücretsiz olarak özel hastaneler dâhil olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarına başvurabilmektedir. Aile Hekimliği sistemi ile kişiye özel, hasta kontrol ve takibinin aynı hekim tarafından yapılmasını sağlayan Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunulmaktadır. 4207 sayılı kanunla dumansız hava sahaları oluşturulmuştur. Özetle Sağlık Hizmetlerinin rönesansı son 13 yılda oluşturulan Sağlıkta Dönüşüm programıdır.
Sağlık sektöründe Hükümetimizin çalışmaları ile büyük bir reform yaşanmıştır. Teşkilat olarak hedeflerimiz hep büyük oldu ve hedeflerimize emin adımlarla yürüdük. Artık sağlık hizmetlerinde insan olgusu ve kalite ön plandadır. Şimdi; sağlık hizmeti olmaktan öte insanlığa hizmet, can olmak için uzanan el olabiliriz düşüncesi ile organ bağışı konusunu gündemimize almış bulunmaktayız. Aldığım bilgilere göre 2015 yılı itibari ile organ bekleyen 28.000 hastamız bulunmaktadır ve maalesef ki yılda 1500-2000 kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Oysaki organ bağışı ile bu kayıplar önlenebilir. Teşkilat olarak yine hedefimiz büyüktür. Çünkü hedef; can kurtarmak, yaşama el uzatmaktır. Yani hedef yaşamak ve yaşatmaktır. Yapabileceğimiz kutsal ve ulvi hizmetlerin başında organ bağışı gelmektedir. Bugün burada Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından yapılacak olan bilgilendirme ve bundan sonra birlikte yürüteceğimiz birçok çalışma ile Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak örnek olacak ve fark yaratacak çalışmalar yürütmeyi hedeflemekteyiz. Belki hayata uzanan bir el olabilirsek, bu hayattaki en büyük hayırlardan birini yapmış olacağız.  Bu düşüncelerle katılımınız için teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyorum.”
Organ bağışının önemine dikkat çeken Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ise “Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi” sözü ile başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Kanuni Sultan Süleyman’ın bu sözlerinden de anlaşılacağı üzere insanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizler Sağlık çalışanları olarak yaptığımız işin öneminin farkında ve özündeyiz. Amacımız tabiî ki her zaman Karşıyaka’mızın sağlığını korumak kaliteli ve yeterli sağlık hizmetini devamlı sunabilmektir.
Biz bugün Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak burada olmaktan, Karşıyaka Ak Parti İlçe Başkanlığı Teşkilatının bize ve yaptığımız çalışmalara destek vermek amacı ile düzenlediği etkinliğin içinde bulunmaktan çok mutluyuz. Konumuz organ bağışı ve hayat kurtarmak. Sadece Sağlık Bakanlığının çalışanları veya görev sorumluluğu ile değil bir insanlık görevi ve vicdani sorumluluk ile gönülden organ bağışı çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Şu bir geçek ki organ yetmezliği ancak organ bağışı ve nakli ile tedavi edilebiliyor ve birçok vatandaşımız maalesef organ bulunmadığı için hayatını kaybediyor. Hayata uzanan bir el olunabilir. Hayat kurtarılabilir. Bizim amacımız organ bağışçı sayısını arttırarak organ yetmezliği nedeni ile hayatını kaybeden insanlara çare olabilmek, toplumsal birlik ve beraberliğe katkıda bulunmaktır. Ancak organ bağışı konusu sadece Sağlık Bakanlığının yürürteceği bir konu değil toplumun bütün kesimlerinin, tüm kuruluşların, tüm sivil toplum örgütlerinin desteği ile yürütülecek çalışmalar ile başarıya ulaşabilir. Çünkü konu hayattır. Toprak olacağına can olsun düşüncesi ile organ bağışı yapan kişi sayısını arttırabilirsek belki bir çok insana hayat vereceğiz. Bu anlamda bize uzanan eliniz için, bugün burada olduğunuz için, desteğiniz için, hassasiyetiniz için, bize bu imkanı verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyor, bundan sonra yapacağımız çalışmalara umutla bakıyorum. Başta Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Semir olmak üzere tüm Ak Parti Karşıyaka İlçe teşkilatına teşekkürlerimi sunarım.”
10 yıl önce rahatsızlandığı için böbrek nakli olan Burçin Dinler’in yaptığı konuşma salondakileri duygulandırdı. Organ nakli sürecinde yaşadığı sıkıntıları paylaşan Dinler, düzenledikleri bu kampanya için partililere teşekkür etti.


Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yürütülen kampanyayı kendi organlarını bağışlayarak başlatan İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, organ bağışçısı kartını Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil'in elinden aldı.
Partililere Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen bilgilendirme eğitimin ardından 40’a yakın kişi organlarını bağışladı.
Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca: Oyuncularımın isteğinden memnunum
Sonraki Haber Zübeyde Hanım Kabri Başında Anıldı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?