ANA SAYFA > İZMİR > Zimbabwe’li genç kızlara İzmir gelinliği

Zimbabwe’li genç kızlara İzmir gelinliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zimbabwe’li genç kızlara İzmir gelinliği

84. İzmir Enternasyonal Fuarı resmi delegasyonu bünyesinde İzmir’e gelen Zimbabwe heyeti, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Düğünlerde 3 ayrı gelinlik giyen Zimbabwe’li genç kızlar için gelinliğin başkenti İzmir ile işbirliği çağrısı yapan Heyet Başkanı ve Sanayi Bakan Yardımcısı Chiratidzo I. Mabuwa, 2–5 Şubat 2016 tarihleri arasında 10.su gerçekleştirilecek IF Wedding Gelinlik-Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na alım heyeti getireceklerinisöyledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri konsolosu Tamer Taşkın aracılığı ile EGSD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Zimbabwe Heyeti, ağırlıklı olarak gelinlik, abiye ve damatlık sektörü hakkında dernek yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı.

Alım heyeti gelecek

 Ziyarette konuşan Zimbabwe Sanayi Bakan Yardımcısı Chiratidzo I. Mabuwa, İzmir’in gelinlik ve abiye sektöründe ön sırada olduklarını gördüklerini belirterek, öncelikle bu alanda işbirliği yapabileceklerini söyledi. IF Wedding Gelinlik–Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na alım heyeti getirmeyi planladıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliği için bir adım atmak istediklerini dile getiren Mabuwa, “Zimbabwe’de düğünlere geleneksel olarak çok önem veriliyor.  Gelinler düğünlerde 3 ayrı gelinlik giyiyor. O nedenle gelinliğin başkenti olarak ifade edilen İzmir ile çok önemli çalışmalar yapabiliriz.   

Ülke olarak giyim ve deri sektörlerine destek veriyoruz. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen firmaları da bekliyoruz” dedi.

Pazarı değerlendirilmeli
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise, Zimbabwe heyetini işbirliği için çok istekli gördüklerini belirterek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Düğünlerde 3 gelinlik giyen Zimbabwe’de öncelikle gelinlik ve abiye sektörü için büyük bir potansiyel olabileceğini vurgulayan Özden,  “Güney Afrika pazarı  sektörümüz için önemli hedef pazarlar arasında yer alıyor. Biz işbirliğine ve yeni projelere her zaman açığız. Zimbabwe Heyeti ile çok verimli bir toplantı yaptık. Somut gelişme sağlanmak amacı ile bir çok detayı da konuştuk. Aldığımız yanıtlar ve misafirlerin profesyonel tutumu bize umutlandırdı. İlk etapta bölgemizin ve ülkemizin tanıtımını yapacağız. Tarih nedeni ile ilk buluşma IF Wedding fuarında  olacak. Fuara alım heyeti gelmesi de bu ülkeye ihracatın kapısını açacaktır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sertel adaylık başvurusunu yaptı
Sonraki Haber En özel sanatçıların sergisi Kedi Kültür’de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?