ANA SAYFA > EĞİTİM > Zihinsel engelli çocuklar ''Biz Bunu Yaparız''diyecek

Zihinsel engelli çocuklar ''Biz Bunu Yaparız''diyecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zihinsel engelli çocuklar ''Biz Bunu Yaparız''diyecek

KAZED gençleri ''Biz Bunu Yaparız'' adlı meslek edindirme projeleri ile destekleyecek.

Karşıyaka Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ( KSTK) tarafından düzenlenen ve 35’e yakın STK’nin katıldığı aylık toplantı, Tuna Kültür ve Sanat Derneğinde Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda KAZED  Başkanı Tülin Topuzoğlu tarafından bir sunumla derneğin çalışmaları ve hedefleri anlatıldı.
Topuzoğlu, KAZED’in2011 tarihinde zihinsel engelli çocukları olan aileler tarafından kurulduğunu belirterek şunları söyledi. “Derneğimiz, çocuklarımızın insanlık onuruna yakışır koşullarda eğitim,öğrenim,rehabilitasyon, üretkenlik gibi ihtiyaçlarının koşulsuz karşılandığı bizden sonraki yaşamlarında aynı koşullarda barınmayı da içine alarak temin ve tesisinin sağlanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Gençlerimizi ''Biz Bunu Yaparız'' adlı meslek edindirme projeleri ile desteklemekteyiz. Bu projeleri, rehabilitasyonlarına da katkı sağlayacağı için tarımsal faaliyetler alanında İŞKUR ve Ege Üniversitesi ortaklıkları ile gerçekleştiriyor, kurs bitiminde de işe yerleştirme konusunda da İŞKUR’un desteğini alıyoruz.Ocak 2019 da 10 gencimiz ile dört buçuk ay sürecek yeni bir projeye başlıyoruz.”
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır STK lerin toplum içinde önemli bir konuma sahip olduğunu, onların çalışmalarında her zaman yanlarında olacaklarını, Karşıyaka’da proje havuzu oluşturup bunları hayatta geçireceklerini söyledi.
KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, bir kez daha birliktelikten kuvvet doğduğunu gördüklerini söyledi. Katılımlarından dolayı tüm STK yöneticilerine teşekkür etti. KAZED Evsahipliğinde gerçekleştirilen Aylık olağan KSTK-Karşıyaka Sivil Toplum Kuruluşları Birliği toplantısına Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Sağlık  Müdürü Yıldıray Çığırgil, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artuner Deveci, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Karşıyakalılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Tekin Onan, STK Yönetici ve temsilcileri katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karadenizliler hamsi yedi, Karşıyakalılar alış veriş yaptı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyespor judo bayanlarda süper lige yükseldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?