ANA SAYFA > İZMİR > Zeytin Park 8 bin kişiyle açıldı

Zeytin Park 8 bin kişiyle açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Zeytin Park 8 bin kişiyle açıldı

Kadim şehir Bergama'nın 37 bin metre kare büyüklüğündeki ilk parkının açılışı yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Koştu, Bergama'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 100. yılında böylesine bir hizmeti 7'den 77'ye tüm Bergama'ya armağan etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

37 bin metrekare alanda, 13 bin metrekare çim alanına, yürüyüş yollarına ve onlarca oyuncak grubuna sahip Zeytinpark için sabırsızlıkla beklenen açılış hazırlıkları sabah saatlerinden itibaren başladı. Saat 18.00'de yapılacak olan açılış için; aileler, dedeler, nineler çocuklar ve gençler akın akın park açılışına katılıp bu tarihi güne şahitlik etmek üzere tören alanını doldurdu. Çeşitli etkinlikler ve süprizlerle yapılan park açılışının en çok sevineni çocuklar oldu.

Park açılışı öncesinde bir konuşma yapan ve açılışa gelen tüm misafir ve vatandaşları selamlayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediye olarak yaşadıkları sevinci dile getirdi.

UNESCO Dünya Mirası Bergama'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hizmet ve eser siyasetinin bir örneğinin yaşandığını ve Zeytinpark açılışı yapıldığını belirten Başkan Koştu, "Beş ayrı medeniyetten izler taşıyan Bergama'mızda göreve geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Bergama'mızın güzellikkerini bir bir ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Tarihi şehrimiz geleceğe koşuyor ve kabuk değiştiriyor" dedi.

İzmir'in en büyük ilk Millet Bahçesi'ni de Bergama'da yaptıklarına konuşmasında işaret eden Başkan Koştu, "TOKİ Konutlarından Doğalgaz'a, Selinos Antik Kanal Projesi'nden KYK Öğrenci Yurduna, Çevre Yolundan tarihi yapılarımızın restorasyonuna kadar birçok vizyon projelerimizle kadim şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ile İzmir'imizin en büyük ilk Millet Bahçesi'ni de Bergama'mızda yapmanın sevincini yaşıyoruz. Tüm engellemelere rağmen yapımına başladığımız Millet Bahçemizi ve yapımı devam eden diğer projelerimizi 2023 yılı sonunda görev süremiz içerisinde hizmete sunacağız" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun konuşmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar ve Bergama Kaymakamı Avni Oral sırasıyla konuşmalarını yapıp, vatandaşları selamladılar.

İlçe Müftüsü Mehmet Cesur kurdela kesme töreni öncesi dua etti. Daha sonra Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, davetliler, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla büyük bir coşkuyla asırlık zeytin ağaçları ile bezeli Zeytinpark'ın açılışı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir’den Menemen’e 500 milyon liralık yatırım
Sonraki Haber Bostanlısporlu Kick Boksçu Ege Bölge 3.'sü oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?